Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
2.2 D szarpie V bieg obroty 2,200-2,500 nie przy przyspieszaniu
piluim:
Panowie i Panie przeszukałem forum i nie znalazłem podobnych objawów.
U mnie szarpie jedynie w zakresie obrotów 2200-2500 i to nie przy przyspieszaniu, tylko przy jeździe przy stałych obrotach na 5 biegu. Jak wcisnę gaz i wkręca się na obroty to szarpanie ustaje.
Kiedyś się z tego śmiałem mówiąc, że kotek nie lubi ślimaczej jazdy tylko pedał w podłodze, ale od kilku dni to szarpanie jest dość duże. Jeszcze raz podkreślam, że występuje to tylko przy jeździe z lekko wciśniętym gazem, stałych obrotach i prędkości. Podczas przyspieszania tego nie ma no i ustaje jak "depnę" podczas tego szarpania.
:- pojecia ?????? Co to może być ?????? :- pojecia
jarkrzy1:
Niedługo zacznie szarpać na IV potem III a przyśpieszanie nie pomoże, a jedynie wymiana sprzęgielka i dwumasy.
piluim:
Ok dzięki, pytanie czy zestaw LUK to dobra alternatywa dla zestawu fabrycznego?
Pytanie drugie na e-bayu dostępne sa koła zamachowe stałe jednomasowe (nie dwumasowe) czy ktoś się z tym spotkał w praktyce?
http://www.ebay.pl/itm/FORD-MONDEO-NEW-SOLID-CLUTCH-FLYWHEEL-2-2-TD-6-SPEED-/271050618412?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f1be0362c#ht_1712wt_1179
Pytanie trzecie czy aby na pewno mondeo 2.2 zestaw sprzęgła i koło dwumasowe to to samo co x-type?
jarkrzy1:
Jak rozbierzesz sprzęgło, to możesz się zdziwić. Na pierwszy montaż w 2,0/ myślę, że w 2.2 podobnie/ montowano koła dwumasowe z oznaczeniem Motorcraft ze znaczkiem Luk-ani śladu Jaguara ;D
BlackV6:
LUK był montowany w kilkunastu markach ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej