Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

2.2 D szarpie V bieg obroty 2,200-2,500 nie przy przyspieszaniu

<< < (3/3)

piluim:
Ale wtopa kupiłem górną rurę jak w moim poprzednim poście bo miałem podcieki oleju na deklu silnika a tu dolna rura pęknięta.
Czy ktoś ma jej numer jaguara lub forda? rura 14 choć nie mam pojęcia gdzie miała by ona dochodzić skoro w intercoolerze są dwa konektory a na zdjęciu 3 zespoły rur.

piluim:

--- Cytat: piluim w Wrzesień 18, 2012, 12:56:12 pm ---rura 14 choć nie mam pojęcia gdzie miała by ona dochodzić skoro w intercoolerze są dwa konektory a na zdjęciu 3 zespoły rur.

--- Koniec cytatu ---
Przepraszam gdzieś mi ucięło jedno zdanie, oczywiście domniemam rurę numer 2 a rura nr 14 jest prawdopodobna.

koczis:
rura 13 i 14 to dolot od filtra powietrza do sprężarki. rura 13 wchodzi do sprężarki, a ten mały wężyk z boku to rurka do której wchodzi odpowietrzenie silnika z odmy. To jest chyba rysunek z forda, bo w jaguarze dolot wygląda trochę inaczej

piluim:

--- Cytat: koczis w Wrzesień 18, 2012, 15:23:29 pm ---rura 13 i 14 to dolot od filtra powietrza do sprężarki. rura 13 wchodzi do sprężarki, a ten mały wężyk z boku to rurka do której wchodzi odpowietrzenie silnika z odmy. To jest chyba rysunek z forda, bo w jaguarze dolot wygląda trochę inaczej

--- Koniec cytatu ---
No to mamy rozwiązanie zagadki rury 13 i 14. Nadal jednak brak numeru rury, która u mnie pękłą czyli rury 2.
Proszę kolegów o pomoc

piluim:
Panie i Panowie problem rozwiązany, po wymianie rury C2S26988 to ta numer 2 jak ręką odjął. Kotek znowu bryka ja szalony zero szarpania. Już prawie zapomniałem jak super było przed usterką :-A. Sprzęgło nie ma tu nic do roboty. :-V. Została mi nowa rura nr 5 oryginał C2S26986 zainteresowanych zapraszam na priv. cena przez pół niż w Jag serwis.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej