Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
pomoc w prawidłowej diagnozie usterki
Oldmobil:
Informację o czujniku potwierdzili koledzy własciciele Jeepów - u nich ponoć jest to nagminne.
Temperatury zewnętrzne lekko spadły i usterka nie powróciła. Całe zdarzenie miało miejsce 2 razy. Dla stuprocentowego sprawdzenia czujnika będzie trzeba poczekać na kolejną taką awarię i wtedy uzbrojony w sprężone powietrze do czyszczenia komputerów w chwilę schłodzę czujnik. Nic innego nie przychodzi mi do głowy a zakup w ciemno nie ma większego sensu (ponad 300 zł.) Mam juz niepotrzebnie kupiony rok temu hydrauliczny napinacz łańcucha rozrządu :/
Żeby bez sensu nie robić nowych wątków poproszę o szybki hint:
Czy aby zdjąć atrapę trzeba zdejmować chłodnice ??? Widzę za kratką dwie śruby a dostępu do nich strzeże bateria chłodnic. Musze dostać się do tej od przodu czyli chłodniczki oleju skrzyni.
Dzięki i pozdrawiam
Oldmobil:
--- Cytat: Oldmobil w Lipiec 15, 2012, 09:59:34 am ---Żeby bez sensu nie robić nowych wątków poproszę o szybki hint:
Czy aby zdjąć atrapę trzeba zdejmować chłodnice ??? Widzę za kratką dwie śruby a dostępu do nich strzeże bateria chłodnic. Musze dostać się do tej od przodu czyli chłodniczki oleju skrzyni.
Dzięki i pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Dokopałem się :) Grill jest podzielony na 3 części : ramkę i dwie kratki. Każda kratka jest przymocowana za pomocą dwóch wkrętów umieszczonych na jej górnej części - trzeba zajrzeć od dołu "ząbkami do góry;) "
Reszta nie wymaga tłumaczenia :)
Pozdrawiam i dziękuje za wcześniejsze odpowiedzi
:)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej