Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Shell FuelSave

<< < (2/4) > >>

PiterTS:
Czysty marketing, równie dobrze mogli by napisać, że korzystanie z tego paliwa wydłuży żywotność układu wydechowego ;D

cziff:
Testowałem już naprawdę różne paliwa. Od Ultimate na BP, Verva, V-power, zwykłe 98 oraz 95, zwykłe ON i te z dodatkami. I powiem wam jedno. Auto na benzynie 95 chodziło mi najlepiej i najefektywniej spalało. Na ropniakach, zauważyłem różnicę tylko przy Ultimate w silnikach DCI. Lepiej się wkręcał. Poza tym nie zauważyłem żadnych różnic. Nawet zasięg był ten sam.

aleksandra:

--- Cytat: SHELL ---Shell FuelSave 95 to wydajne paliwo Shell opracowane z myślą o oszczędności przy każdym tankowaniu – bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli więc pędzisz na złamanie karku, aby nie spóźnić się do pracy, pełnisz rolę kierowcy rodzinnego lub po prostu chcesz wyskoczyć na zakupy, masz jeden problem z głowy.

Korzyści z zaawansowanej formuły bezołowiowego paliwa Shell FuelSave 95 można zauważyć natychmiast po zatankowaniu. Formuła Shell Efficiency Improver i specjalny dodatek zostały opracowane z myślą o większej ekonomii jazdy już od pierwszej kropli spalonej w komorze silnika.

Jak działa formuła Shell Efficiency Improver?

Wcześniejsze formuły ograniczające zużycie paliwa opierały się wyłącznie na kontroli zanieczyszczeń odkładających się na elementach układu paliwowego przez dłuższy okres. Kontrola ta realizowana była przy użyciu specjalnych dodatków.

Nasza formuła opiera się na zaawansowanym dodatku i technologii Shell Efficiency Improver, dzięki którym:

– silnik jest smarowany nawet w miejscach trudno dostępnych dla standardowych olejów silnikowych,
– podzespoły mogą obracać się swobodniej,
– większa ilość energii ze spalania paliwa jest udostępniana i przekazywana do  układu napędowego.

Rezultat?
Nowa technologia pozwala wykorzystać maksymalny potencjał każdej kropli paliwa Shell FuelSave 95 i oszczędzić przy każdym tankowaniu!

Korzyści będą jeszcze większe, jeśli zastosujesz nasze wskazówki Shell FuelSave.
Przekonaj się, ile można zaoszczędzić z paliwem Shell FuelSave 95 – jeszcze dziś zatankuj na najbliższej stacji Shell.

--- Koniec cytatu ---

m10:
Nie miałem co prawda jeszcze okazji zatankować tego ''cuda'' ale z mojego doświadczenia wynika, że shell v-power, który to też jest przez wielu zachwalanych co to nie jest itp. to jeździ tak samo jak zwykłe paliwa ze Statoila zaś zwykła z shella to jak dla mnie tandeta.

BlackV6:
Ja tam nie narzekam na swoje paliwo zawsze tankuje na stacji Tesco  :-gwizd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej