Autor Wątek: Czarny wyświetlacz  (Przeczytany 15890 razy)

kaszub

• Gość
Odp: Czarny wyświetlacz
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 28, 2012, 15:45:25 pm »
Niestety problem nie rozwiązany, odtwarzacz nie ,,wciąga,, płyty. Cały czas jest komunikat błędu C1 50/51. Dodatkowo stwierdziłem, że na bezpieczniku ogrzewania tylnej szyby nie ma napięcia a na bezpieczniku radia jest. Wszystkie wtyki wielokrotnie sprawdzałem  :-help

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 28, 2012, 15:54:36 pm »
ratuje cię zakupić czytnik

kaszub

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 28, 2012, 17:16:46 pm »
w czytniku jest bateria, ma 2,97 V, jak myślicie może ona być przyczyną ??????

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 28, 2012, 18:12:59 pm »
w czytniku jest bateria, ma 2,97 V, jak myślicie może ona być przyczyną ??????

wymieniłem 3 czytniki :) za każdym razem ten sam błąd żle wgrane sterowniki uszkadzają płyte :)

ron.novy

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 13, 2012, 23:33:12 pm »
no i stalo sie. zaszalalem. chcialem wgrac sobie tez nowe mapy zaktualizowac soft i teraz blad ext 50/51 i czarny ekran nawigacji. Ktos moze mi pomoc? ;(  gdzie znajde ten plik co trzeba zgrac na dvd i jaka plyta bedzie dobra? dvd+r czy dvd-r? Jednowarstwowa czy dwu?

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 14, 2012, 07:29:54 am »
spokojnie może jest do odratowania , włóż starą oryginalną płytę do czytnika załącz zapłon i zostaw na ok. 30 min. różnie bywa czasami wcześniej czasami później, raz miałem przypadek że obudził się w czasie jazdy dłuższej  ;D

ron.novy

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 14, 2012, 11:11:48 am »
nie mam oryginalnej plyty. Mam nagrana na verbatim -r mape 2010. jest tam ten wymagany plik loading.kwi :) czyli wlozyc plyte przekrecic do 2 pozycji i poczekac nawet 30min:) ok sprobuje :)

ron.novy

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 14, 2012, 13:04:01 pm »
Nagralem jeszcze raz wszystko innym programem

http://www.ghanja.be/freeware/burncdcc.htm

inna nagrywarka mapy 2009/2010 na predkosci 1x

http://gpsunderground.com/forum/jaguar/213-%5Brs%5D-jaguar-xj-s-type-x-type-europa-europe-ost-west-2010-a.html

wyjalem plyte. zgasilem auto. wlaczylem stacyjke poz.I. wlozylem nowa plyte. Wylaczylem auto i odpalilem silnik. Czekalem jakies 5min :)

Moze komus sie przyda :D Teraz dziala mi nawigacja GPS jeaah:DDD

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 14, 2012, 13:09:29 pm »
super dobra nowina, nie każdy czytnik się dźwiga tym większa satysfakcja 

ron.novy

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 14, 2012, 17:09:52 pm »
wiem dlatego strasznie sie balem ze nie da rady i witaj serwis:P

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 14, 2012, 17:13:43 pm »
najgorsze jest to że serwis ci nie pomoże :) zaproponują kupno nowego czytnika :) 3000zł netto szt. ;D

ron.novy

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 14, 2012, 20:16:44 pm »
zartujesz?:D niezle:D to mialem farta ze moj dziala ufff :P

marasZk

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 16, 2013, 21:12:32 pm »
 :-kogutki Pojawił się czarny ekran po nie udanej aktualizacji.
Teraz nie mogę tego odratować . Mama oryginalną płytę w środku, słychać jak czytnik pracuje, ale nic się nie dzieje nawet po 1h, wypaliłem kilka innych płyt i też nic
Nie znam stanu czytnika bo nie od początku nie działała navi, myślałem, że to kwestia map.
Teraz mam problem nic nie działa, czytnik rozkręcony niby wszystko ok wyczyszczony i dalej nic.
można go jakoś inaczej sprawdzić czy działa?
Nie zależy mi navigacji, zależy mi na ekranie więc potrzebuje tylko pomocy przy restracie.
Czy jest ktoś chętny na sprawdzenie mojego czytnika, czy podesłania płytki z dobrym softem, żebym nie musiał wypalać 20 płyt
a najlepiej to urzyczyć swojego na podmiankę do wgrania softu. Oczywiście odpłatnie.
ceny nowych czytników na allegro są koło 1tys wolał bym oszczędzić sobie tego wydatku, zresztą też nie wiadomo czy zadziałają ,a jak już będę do tego zmuszony to chciał bym wiedzieć czy to rzeczywiście wina czytnika.
może komuś zdarzyło się naprawić to w aso?
Jestem z Koszalina ale mogę też do kogoś podjechać jak by był z regionu
Z góry dzięki za pomoc

marasZk

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 23, 2013, 19:21:45 pm »
Ekran uratowany
problem widniał w oryginalnej płycie bo jest od 2001 roku, jak była kiedykolwiek robiona aktualizacja to nie da się podnieść jej starszą wersją, najlepiej wypalić płytę z nowszą wersją w moim przypadku pomogły te z 2010.
i wszystko działa.
Nie bardzo się ludzie kwapili do pomocy, więc jak ktoś kiedyś będzie miał ten problem niech piszę do mnie,
pomogę udostępnie płytkę albo czytnik na czas wgrania softu. Bo wiem ile stresu powodowała ta awaria.
 :-super

12345mario

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 19, 2015, 16:30:44 pm »
Witam.
Panowie, czy dobrze rozumiem, że soft do Jaga zawarty jest na płycie z Europą Wschodnią 2010r?
Czy soft, to plik loading.kwi istniejący na tej płycie z mapami i nic więcej?
Próbowałem wgrać soft z Denso Mondeo, bo ten czyta mi płyty z nawigacją Jaga. Dowiedziałem się jednak, że mapy to jedna bajka i są czytane przez oba auta, ale soft jest już zupełnie inny.
Dzięki za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2015, 16:37:35 pm wysłana przez 12345mario »