Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Spadek mocy w X-Type 3.0

<< < (4/5) > >>

Bedek:
Skok napięcia po odpaleniu jest normalny, choć w moim aucie występuje nie zawsze - może to zależy od stanu nałądowania akumulatora ?? Natomiast napięcie ładowania mam ok 14V 13,8-14,2V i to raczej jest poprawne.

Cypis.bdg:
Fuck!!! Niestety nie koniec moich przebojów... Okazało się jednak, że to silnik. Potrzebuję zrobić remont, albo wymienić na jakiś używany. Szczerze mówiąc wolałbym remont, z używanym nigdy nie wiadomo... Czy ktoś ma namiary gdzie można dostać części takie jak np pierścienie? W salonie chcą 400zł za komplet na jeden tłok. Help!

kborut:
Ja miałem podobną akcie okazało się że główne kable prądowe do wymiany wyglądały na ok a jednak były zasniedziale wymieniłem kabel z aku do rozrusznika i do alternatora i jest igła

Cypis.bdg:
Chciałbym podsumować moją przygodę... Głównym problemem okazała się awaria katalizatora. Przepalił się i to tak pechowo, że zatkał szczelnie wylot spalin. Ciśnienie nie miało którędy uchodzić, więc przedostawało się na dół silnika poprzez szczeliny między pierścieniami a cylindrem. Ujawniło się to po uszczelnieniu miski olejowej, kiedy to ciśnienie nie miało ujścia i olej zaczął wyciekać odmami. Po rozebraniu silnika okazało się, że stanęły pierścienie olejowe, przez co przepchanie katalizatora nie przyniosło większej poprawy. Silnik się nie przytarł, pierścienie są w normie, dostały jedynie panewki. W poniedziałek odbieram kota i zobaczymy czy to wszystko. Nie tłumaczy to problemów z ładowaniem, czy skoku temperatury o którym pisałem. Przeczyściłem wszystkie złącza, sprawdziłem kable od aka, zobaczymy, może będzie ok.

vivaldi:
z tym ładowaniem w x typie tak jest dokładnie tak jak napisałeś i tak jak ci mówili mechanicy najpierw  po zapaleniu jest 15  a potem spada

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej