Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Kilka problemów nowego posiadacza XJ40 3,2 92r

<< < (2/6) > >>

tomek1212:

--- Cytat: jaguarek w Luty 12, 2012, 12:37:30 pm --- W każdym xj40 tak jest,dodatkowo masz jeszcze przycisk na desce którym zamykasz wszystko to znaczy masz odsunięte 4 szyby i szyberdach przyciskasz przycisk i wszystko naraz się zamyka.

--- Koniec cytatu ---

Mowa o przycisku do zamykania zamków na desce koło zegarka ?

RedOctober:
Co do spalania wysokiego to może być to też spowodowane tym że masz niedogrzany silnik i długo trzyma go sterownik na ssaniu i wtedy spalanie może ci wzrosnąć.
Co do tej szyby podgrzewanej to nawet Renault stosował takie udogodnienie już w Laguanach I (prod. od 94r.) i Safrane I (prod. od 92r.), a nawet w 25 która miało to już w 88r.

tomek1212:
No więc tak. Sprawdzałem i przycisk na desce rzeczywiście zamyka drzwi i wszystkie okna, ale tylko na przekręconym kluczyku (tak ma być ?).

Co do przycisku ogrzewania przedniej szyby, to u mnie jest on opisany pod spodem "screen" a na samym przycisku jest symbol szyby z napisem w środku "air" co by sugerowało, że jednak chodzi o nadmuch na szybę. Powtarzam że mój kot jest z 92r i ma jeszcze ten stary panel do nawiewu (dźwignia "face vents" w poziomie).

Jutro zmienię termostat i zobaczymy co się poprawi. Nie wiecie może z czego pasuje termostat do tego silnika ? Coś takiego będzie pasować ? http://allegro.pl/termostat-daewoo-korando-musso-jaguar-xj-xjs-xjsc-i2057876886.html

Już nie chodzi mi o koszt, tylko dostępność, bo coś takiego dostanę w każdym sklepie.

jaguarek:
Tak na przekręconym kluczyku,więc przycisk dobrze ci działa,a termostat jeżeli pisze że 3.6 do roku 94,a ty masz 92 to znaczy że pasuje.A cena bardzo dobra.

Yoohas:
Co do przedniej szyby to nie kupowałbym używanej. Bo jest duża szansa, że kupisz z niedziałającym grzaniem. Kup nową Pilkington za 900 zł i po sprawie. Podobno pomaga w mroźne dni.

Po odpięciu akumulatora nie miałem żadnych problemów z szybami. Działa na pewno dla przednich, tylnych bardzo dawno nie otwierałem  :-[

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej