Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
kontrola trakicji i ABS
miki151993:
Witam. Nie działają mi ABS i kontrola trakcji. Jak wciskam guzik od kontroli trakcji to nic się nie świeci na desce. Przekręcając kluczyk na zapłon zapalają się kontrolki gasną niektóre potem gasną od ABS i poduszek odpalam i nic się nie świeci. Jak wypiąłem wtyczkę od ABS z tylnego prawego koła to kontrolka ABS nawet się nie zaświeciła na zapłonie ani jak odpaliłem i jak przejechałem 100m. Czego to jest wina? Bo to już ostatnia usterka w moim kocie :-wstyd i muszę ją wyeliminować.
miki151993:
Nikt nic nie wie. Bo zimą lepiej jeździ się z tymi systemami ;D A ja nie mam pojęcia czego to może być wina.
:-help :-help :-help
BlackV6:
lepiej się jezdzi bez tych systemów ;D może masz gdzieś przetarty przewód z abs ,poprzeglądaj je
miki151993:
Nieraz to i lepiej się jeździ bez systemów ale to zależy gdzie i jak jeździmy ;D A jakby był ten przewód gdzieś przetarty to nie wywali błędu?? (bo u mnie wszystko gaśnie a jak odepnę wtyczkę od czujnika ABS przy kole to się kontrolka wcale nie zaświeci). A tempomat ma coś wspólnego z tymi układami bo też nie działa albo nie potrafię go włączyć :-wstyd
BlackV6:
znajdz sobie temat odnośnie tempomatu ,z tego co pamiętam to ma dużo wspolnego
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej