Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
kontrola trakicji i ABS
miki151993:
Dzisiaj przekręciłem na zapłon pogasły kontrolki zostały tylko od silnika olej akumulator itp. (wszystko dobrze) wyjąłem bezpiecznik F3 i bez zmian wszystko pogasło po wyjęciu bezpiecznika F96 kontrolki pogasły ale zaświeciła się kontrolka kontroli trakcji i zamiast przejechanych kilometrów kreski.
Z tym drugim bezpiecznikiem to się zgodzę bo jak nie ma bezpiecznika to jest zmiana ale po wyjęciu bezpiecznika F3 żadnych zmian. Czy tak ma być. Mógłby to sprawdzić ktoś na swoim kocie.
Samochodu nie odpalałem przekręcałem tylko na zapłon.
Tu jest opis bezpieczników http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,15106.0.html
RedOctober:
Zacznijmy od tego Jaki masz rocznik kotka?????? Bezpiecznik F3 i F96 jest w modelu 2001 w późniejszym jest to F13.
miki151993:
Mój kot to benzyna 2,0 2002 rok (rozkład bezpieczników 2001)
RedOctober:
Najlepiepszym rozwiązaniem byłoby podpięcie pod kompa i zczytanie błędów oraz sprawdzenie czy idzie podłączyć się pod moduł ABS (w nim jest kontrola trakcji). Tempomat sie nie załączy jeśli nie działa ABS i trakcja. Jeśli kontrolki ci gasną po odpaleniu to oznacza to to, że autko jest po przejściach i ktoś ci nagrzebał w ABS-ie. Kontrolka jest podłączona pod inną kontrolkę i przez to gaśnie. Po wyjęcię bezpiecznika ABS powinna ci sie na stałe zapalić kontrolka ABS i trakcji.
miki151993:
Kontrolka od trakcji nigdy mi się nie zapala (tylko jak wyjmę bezpiecznik F96). Podpięcie pod kompa i sczytanie błędów a to da rade zrobić kabelkiem OBDII i programem PCMSCAN bo takie coś posiadam czy trzeba jechać do mechanika. Gdzie jest moduł ABS.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej