Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Dobra, inwestuje w kota.
rcala xj40:
no to kledze ladnie mieszamy w glowie...jak ma szukac:
xj 40 daimler 4.0 1993r. ze Szwajcari w dobrej cenie ;D, powodzenia :-super
Yoohas:
Co to znaczy dobra cena?
Co z tego, że kupi xj40 poniżej 10 tys. zł. Zaraz będzie nivo do wyrzucenia. uszczelka pod głowicą, zawieszenie. I zrobi się pod 20 tys. zł.
Wolę kupić w Szwajcarii (lub świeżo sprowadzony :) ) za 15 - 20 tys. zł i naprawdę o nic się nie martwić.
Moje uwagi dotyczące rocznika i wersji Daimler to tylko sugestie :). Wiem, że 1993 - 1994 to najlepsze roczniki dla xj 40 i tyle.
Co do skrzyni to niech ktos potwierdzi moje przypuszczenia - zmieniono osprzęt skrzyni itp. i dlatego była lepsza???
KRISS:
--- Cytat: _radzio1 w Listopad 11, 2008, 10:17:26 am ---kriss kto tobie nawciskał takich głupot i ciemnot ze za sekwencje do kota trzeba wydac jakies 7 tys pln ??jestem w stanie zorganizować u kolegi z ktorym keidyś pracowałem przy auto gazie sekwencje za jakies 3.5-4.0 tys pln na szybkiej listwie wtryskowej aby niebyło problemow.W swoim sam sobie zamontowałem sekwencje ale zajeło mi to ponad dwa lata nim dobrałem odpowiednią ktora dobrze działa :) nie warto inwestować w instalacje prinsa bo podwoic tym mozna przy okazji wartość auta.w xj40 z rocznikow miedzy 90-92 gdzie akumulator jest pod maską ładnie wchodzi zbiornik walcowy do bagaznika w ktory wleje sie 50-51 litry gazu :-za
jesli ktos bedzie zainteresowany to mam do sprzedania xj40 z 93 roku do małej naprawy(uszkodzone panewki w silniku ale dodaje drugi sprawny silnik i trzeba w trzech miejsach porobić blaszke bo prog jest przekorodowany w jednym miejscu,na błotniku przednim lewym wyszły pęcherze po jakimś pozal sie borze wczesniejszym lakierniku i na prawym przednim słupku jest dziura :/ a jest to wersja sovering)
--- Koniec cytatu ---
czy 50 tys zrobione xj40 na gazie to wystarczajace doswiadczenie.
Jak checsz miec to zrobione porzadnie, a nie odwaloną maniane + porzednie zrobiony zbiornik a nie 50-51 litrow ktore zabiera Ci caly bagaznik to sorry ale wlasnie tyle wychodzi. Nie chodzi o instalacje ale o system wtrysku.
aha i nie sovering tylko sovereign.
tomz:
jak masz do wydania 20 tys to możesz już pomyśleć o x300
Shalak:
Z tym Daimlerem, toscie troche przesadzili :P Mimo wszystko wole 5 osob zmiescic ;) Ale coz, mam nadzieje, ze moj aktualny (ekhm!) samochod dozyje na tyle dlugo, zebym zdarzyl znalesc idealnego kota dla siebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej