Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
problem ze ssaniem X type 2.5
miki151993:
Faktycznie specnaz masz racje popatrzyłem teraz na zdjęcia silników 2,5 i są inaczej rozwiązane doloty jak u mnie.
Poszukaj gdzieś musi być.
Bedek:
Jeżeli jest tak jak mówi Zadek07 ( a pewnie ma racje ) to twoje problemy powinny ustąpić jak zrobisz kilkaset kilometrów na benzynie - pompa zmieni adaptacje i będzie OK na razie wygląda że jest za ubogo.
BlackV6:
a po odłączeniu tej wtyczki w 2,5 i po wyskoczeniu komunikatów gearbox fault itd , próbowałeś odpalić samochód ?
specnaz:
tak Bedek wiem że może się tak stać, ale robiłem nie tak dawno adaptację pompy tak jak chłopaki opisywali to w innych wątkach i ta adaptacja nie pomogła, a po odłączeniu tej wtyczki co wyskoczyło GEARBOX FAULT nie próbowałem go odpalać bo bałem się żeby coś innego nie siadło,, najdziwniejsze jest to ,że się to dzieje tylko jak na zewnątrz jest temperatura na minusie albo blisko zera, a jak jest choć 10 na plusie to jest ok, Zadek07 pewnie faktycznie będziesz miał rację z tym przelewem, ale też jeszcze rozkminiam samą pompę czy może ona nie jest winna wszystkiemu i daje za wysokie ciśnienie, dziś rano zauważyłem że jak przekręciłem kilka razy stacyjkę żeby przysłuchać się jej pracy to słyszałem że za każdym razem słychać po nabiciu ciśnienia jakiś stuk, a za piątym czy szóstym razem przekręciłem kluczyk żeby go odpalić, i po odpaleniu pracował poprawnie obroty utrzymywały się w granicy 1200obr i po chwili dopiero schodził niżej tak jak ma być. Więc już sam nie wiem.. zmienić pompę na jakąś używkę i zobaczyć w tedy, czy nie ma to sensu bo i tak nic to nie da?
Bedek:
Nie chcę tu robić za wróżbitę ale wydaje mi się że wymiana pompy nic nie da. Miałem bardzo podobny podobny problem w Alfie jak założyłem do niej gaz, po jakimś czasie zaczęła Nierówno pracować zaraz po odpaleniu i nie podnosiła obrotów na zimnym. Działo się to tylko jak było zimno ale tak choć z -5. Powodem były "rozjechane" adaptacje paliwowe, sprawę na kilka dni załatwiał dzień jazdy na benzynie, a na zawsze załatwiło wymienienie wtryskiwaczy gazowych i ponowna regulacja instalacji. Uważa że u Ciebie jest podobnie tylko sprawa dotyczy adaptacji pompy paliwa są za ubogie i brakuje paliwa aby podnieść obroty a im zimniej tym gorzej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej