Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z kotem

<< < (15/29) > >>

miki151993:
Wykręciłem tą wtyczkę, ale nie mogę wyjąć z niej tej śrubki żeby ją wymienić bo jest zjechana. Czy ktoś wie jak to zrobić ?

zadek07:
Da sie ja wyjac, zobacz od srodka taka jaby podkladka musisz ja przytrzymac srubokretek i wykrecac srubke

miki151993:
Podejrzewam że robiło się zwarcie ponieważ gdy zdjąłem wtyczkę i spojrzałem w piny na sterowniku to zobaczyłem że pomiędzy pinami znajdują się malutkie kropelki wody. Śrubą zajmę się jutro, ten plastik na wtyczce co przykrywa kabelki już naprawiłem lutownica kawałek plastiku i do roboty. Moduł wykręciłem przyniosłem do mieszkania niech się suszy jutro wysuszę wtyczkę jeszcze skręcę i dam znać czy coś się zmieniło. Mam nadzieję że będzie dobrze :)

miki151993:
Witam złożyłem dzisiaj wszystko i problem nie ustąpił świeci się kontrolka asp kilometrów nie ma itp. Mam pytanie jak można sprawdzić taki sterownik silnika czy jest dobry i czy mogę go odkręcić z góry może coś tam zobaczę w nim.
Proszę o odpowiedź.

zadek07:
W zasadzie to ciezko sprawdzic, przypuszczam ze jak odkrecisz to nic tam nie zobaczysz ta sa pewnie plytki 3 warstwowe i pewnie wszystko jest zalane.  Byles wogole na komputerze diagnostycznym dedykowanym do Jgaura? Bo to moze byc jakis czujnik lub cokolwiek innego i wogole nie szukasz tego co trzeba.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej