Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
P0430 po przejechaniu 50 km od skasowania błędów
Skubi:
Wywalamy katalizatora, kupujemy emulator lambda na allegro za ok. 50zł i problem z głowy do terminu następnego badania technicznego :-clap
BlackV6:
Zawsze to jakiejś wyjście ;)
ktr:
Chcę takie rozwiązanie, abym nie musiał palić cegły albo korumpować podczas badania technicznego. Więc wycięcie zupełne katalizatora nie wchodzi w grę.
Czy te tulejki są dedykowane do X-a? To jakiś emulator? Mam złe doświadczenia z emulatorem ciśnienia paliwa do Kota więc boję się, że to auto nie lubi żadnych emulatorów:) A może uniwersalny katalizator? Pasują? Działają? Nie wywalają błędów?
Oktawian80:
Tylko z zepsutym katalizatorem samochód nie będzie juz spełniał norm spalin.
Artur G.:
Mnie także kilka dni temu zaświecił sie check. To mnie zdopingowało do zakupu kabla OBD II Elm327 oraz zainstalowania systemu (przy pomocy st.forumowicza miki151993 - dzięki) PCMSKAN.
Wyświetliło się: "P0430 zdolność katalizatora do unieszkodliwienia szkodliwych składników tzw. współczynnik konwersji (blok cylindrów nr 2) poniżej wymaganej wartości".
Błąd skasowałem, nie wiem kiedy on wróci i czy wróci.
Szukam teraz złotego środka na rozwiązanie problemu, zakup nowego raczej nie wchodzi w grę. O jakich tulejkach mówicie? czy średnio zaawansowany mechanik zajmujący sie od lat sprzedażą i montażem tłumików (mam takiego kolegę i korzystam z jego usług od lat) do sobie z tym radę? jak z nim rozmawiać?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej