Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

P0430 po przejechaniu 50 km od skasowania błędów

<< < (3/7) > >>

Skubi:
Wywalamy katalizatora, kupujemy emulator lambda na allegro za ok. 50zł i problem z głowy do terminu następnego badania technicznego :-clap

BlackV6:
Zawsze to jakiejś wyjście ;)

ktr:
Chcę takie rozwiązanie, abym nie musiał palić cegły albo korumpować podczas badania technicznego. Więc wycięcie zupełne katalizatora nie wchodzi w grę.

Czy te tulejki są dedykowane do X-a? To jakiś emulator? Mam złe doświadczenia z emulatorem ciśnienia paliwa do Kota więc boję się, że to auto nie lubi żadnych emulatorów:) A może uniwersalny katalizator? Pasują? Działają? Nie wywalają błędów?

Oktawian80:
Tylko z zepsutym katalizatorem samochód nie będzie juz spełniał norm spalin.

Artur G.:
Mnie także  kilka dni temu zaświecił  sie check. To mnie zdopingowało  do  zakupu kabla OBD II Elm327 oraz zainstalowania systemu (przy pomocy st.forumowicza miki151993 - dzięki) PCMSKAN.
Wyświetliło się: "P0430 zdolność katalizatora do unieszkodliwienia szkodliwych składników tzw. współczynnik konwersji (blok cylindrów nr 2) poniżej wymaganej wartości".
Błąd skasowałem, nie wiem  kiedy on wróci i  czy wróci.
Szukam  teraz złotego  środka na rozwiązanie  problemu,  zakup nowego raczej nie wchodzi w grę. O jakich  tulejkach  mówicie? czy średnio  zaawansowany mechanik zajmujący  sie  od  lat sprzedażą i montażem  tłumików (mam  takiego kolegę i korzystam z  jego usług od  lat) do  sobie z  tym radę?  jak z  nim rozmawiać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej