Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

chyba pasek podpiskuje (x-type 2.5)

<< < (10/13) > >>

ktr:
Czyli oni używają określenia "prop shaft", które teoretycznie oznacza podporę wału, a jak widać w rzeczywistości (na tym zdjęciu dobrze widać, ale też na innych) jest to właśnie cały wał napędowy.

ktr:
Obejrzałem tę aukcję na allegro, gdzie sprzedają samą nową podporę z łożyskiem (czy to specjalne łożysko, w którym osłony kręcą sie ze środkową szalką?) - wychodzi taniej niż kupić na eBay-u cały używany wał napędowy wraz z podporą. Tylko jedno pytanie: jak oni sprzedają nową podporę wraz z łożyskiem, skoro to jest niewymienne i jest zdaje się razem z wałem napędowym? Można kupić samo łożysko, ale tu oferują podporę z łożyskiem? To jak to jest, może to ktoś wytłumaczyć?

BlackV6:
zobacz sobie roczniki do których pasuje ta podpora wału ,jak już wspominałem w ASO mi powiedzieli ze tylko 2001 rocznik ma nie wymienialną podporę i było trzeba zamawiać cały wał od 2002 są już wymienialne  ;D

benjamin:

--- Cytat: BlackV6 w Luty 19, 2012, 09:21:35 am ---zobacz sobie roczniki do których pasuje ta podpora wału ,jak już wspominałem w ASO mi powiedzieli ze tylko 2001 rocznik ma nie wymienialną podporę i było trzeba zamawiać cały wał od 2002 są już wymienialne  ;D

--- Koniec cytatu ---

powiedz w jakim aso dowiedziałeś się takich informacji?
sam mam 2002 i podpora jest nie wymienialna, mało tego z jtis sprawdzałem i 2003 też na 100% ma niewymienialna, osobiście oglądałem wał z 2006r  i też był nierozbieralny....

BlackV6:
MM CARS w katowicach mnie tak poinformowało

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej