Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

chyba pasek podpiskuje (x-type 2.5)

<< < (7/13) > >>

ktr:
Piszcząc o wymiarach "6013" rozumiem, że to chodzi o kod wymiaru 6013, czyli wymiary: 65x100x18 (śr.wewn. x śr.zewn. x wysokość). Czy dobrze rozumiem?

ktr:
A czy nie ma innej metody niż rozcinanie wału? Poza tym czy takie rozcinanie wału później spawanie nie osłabi go?

A może wystarczy nasmarować (dać smaru) do tego łożyska, które np. wyschło i dostał się tam jakiś syf?

ktr:

--- Cytat: zadek07 w Styczeń 30, 2012, 12:04:41 pm ---Nie ma tu zadnej wielkiej filozofii. Potrzebna jest wiedza i troche umiejetnosci.
Trzeba rozciac wal zbic lozysko i zalozyc nowe. Nalezy pamietac zeby wal zespawac idealnie prosto i nie uszkodzic nowego lozyska przy nabijaniu. Z doswiadczenia moge polecic tylko jedne firme KOYO, reszta lozysk szybko wysiada. Wymiary lozyska to 6013 koszt lozyska ok 150zł.  Myslalem zeby sprzedac regenerowane waly, tak ze wysylam z nowym lozyskiem a ktos odsyla uszkodzone ale jest problem z wysylka bo wal ma chyba ponad 2 metry

--- Koniec cytatu ---

PREMA SA (sklep w Warszawie): zapytali mnie, czy łożysko ma być zakryte czy odkryte, bo podobno jest różnica... ja nie wiem jakie ma być więc pytanie do kolegi. U nich ceny są takie:
-> łożysko 6013 odkryte około 50-60 zł
-> łożysko 6013 zakryte plastikiem 40 zł
-> łożysko 6013 zakryte metalem 40 zł

Jak widać sam numer i wymiar to za mało więc prośba o doprecyzowanie:)

BlackV6:
zakryte metalem raczej ale cena 40 zl z jakiej firmy ?

zadek07:
Lozysko kup firmy KOYO bo inne siadaja 6013 2RS

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej