Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Problemy z iksem
cobi:
No więc wygląda to tak.
Poprzednio jeżdziłęm samymi bmw. Obecnie iksem 2.0d
Problem polega na tym: ciągle coś mi w tym aucie nie pasuje,ciągle mi się wydaje że coś jest nie tak, auto jest bardzo miekkie,przechyla się na zakrętach, buja się jak statek na falach (zawias ok,może to takie wrażenie bo predzej jeżdziłem tylko na twardym zawiasie),we wnętrzu dosyć głośno i ciasno.
Spodziewałęm się większego szału.
I co dalej? Czy x-type taki jest czy cos mu dolega (wszystko) czy to poprostu moje szukanie dziury w całym.
Myśle i myśle i zero wniosków.
strawinski:
witam.
Mój x-type "pływał" jak jeździłem na oponach Barum- wymieniłem bo mi się to nie podobało. teraz jest ok.
może masz wyjechanie gumy drążka reakcyjnego? czasami wygląda, że są ok, a to one powodują dyskomfort jazdy.
Jeżeli wymienisz gumy na poliuretanowe to zawieszenie będzie sztywniejsze.
cobi:
Gumy są świerzo wymienione. Co do opon to jestem pewien że są śmiecie bo mimo prawidłowego ciśnienia są poprostu miękkie. Zachowują się jak balon. Na postoju zabujałem autem na boki to mało z felg nie spadły.
Kurde musiałbym przejechać się takim samym i porównanie wtedy bym miał ale nie mam niestety nikogo kto by takiego miał.
zadek07:
Nie oszukujmy sie ja tez po X spodziewalem sie lepszego wyciszenia, a o uzytych plastikach w aucie lepiej sie nie rozpisywac. Dlatego na wiosne chce go calego wybebeszyc i wygluszyc. Pozatym X jest to kooperacja z fordem przez co mialbyc tani i uzyte materialy tez musialby byc tanie. Jesli wsiadziesz do S-type lub Xj to juz zupelnie inna bajka. Cicho tak ze muchy slychac. Dlatego powoli przymierzam sie do XJ ale tylny naped mnie troche zniecheca bo nie mam drugiego auta na zime.
Choina:
--- Cytat: zadek07 w Październik 17, 2011, 19:26:44 pm ---powoli przymierzam sie do XJ ale tylny naped mnie troche zniecheca bo nie mam drugiego auta na zime.
--- Koniec cytatu ---
Ja też tak myślałem. Jest XJ z tylnym napędem i zima nie straszna mi. Jeszcze nigdy nie zakopałem się. Szukaj tylko wersji z ASR i ESP.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej