Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
XJ40 3.2 1994 gaśnie przy przegrzaniu i nie można odpalić
kloss8:
--- Cytat: katar83 w Sierpień 22, 2011, 11:05:14 am ---Sprawdź kable do sensora czy są ok. Jak wymieniłeś czujnik i jest ok, powinien startować bez problemu.
Koniecznie też sprawdz przewody masy, na grodzi i nadkolach. Odkreć, wyczyść, wysmaruj i zakręć z powrotem.
Później zostaje czujnik położenia wału który też tak działa na auto jak opisujesz.
Jak nie chce Ci odpalić i kręcisz silnikiem, czy wskazówka od obrotów leży i sie nie rusza czy idzie do góry?
Co do wiatraka od niego jest zupełnie inny sensor, w chłodnicy u dołu. W twoim wypadku - nie ważny :)
--- Koniec cytatu ---
przy kręceniu wskazówka od obrotów podnosi się delikatnie (do pozycji 0, o ok. 2 mm), ale nic poza 0, nic nie skacze
kloss8:
Paiętam, że jak wjechałem do garażu po testach w wietrzny dzień, to jeszcze go nie gasiłem, wprowadziłem na obroty kilka razy i wiatrak się załączył, ale później juz nie.
moryc25:
Sprawdz, czy czujnik działa prawidłowo:
20 stop. 2500 Ohm
30 stop. 1700 Ohm
40 stop. 1180 Ohm
50 stop. 840 Ohm
60 stop. 600 Ohm
70 stop. 435 Ohm
80 stop. 325 Ohm
90 stop. 250 Ohm
Sprawdz połączenia z masą komputera ECU, termostat, ewentualnie masz problem z czujnikiem położenia wału.
katar83:
2mm to mało, możesz przetrzeć końcówke czujnika położenia wału papierem ściernym, żeby usunąć ewentualnie korozje, ale to dopiero po tym jak już sprawdzisz przewody masy.
kogutki:
Takze odbstawiam problem z czujnikiem polozenia walu, obrotomierz powinno pokazac ok 300-400 rpm. I tak jak
przedmowcy pisali: wszedzie sprawdz mase, oraz kontakty przy nowy instalowanym czujniku temp.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej