Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zestaw HID Xenony
zadek07:
Ten zestaw HID moze byc, uwazam ze najlepsza barwa swiatla to 4300K, jest najbardziej biala i przypominajaca swiatlo dzienne. Co do spryskow to osobiscie bym czegos takiego nie zamontowal, to wyglada jak spryskiwacz z malucha. Moze zalozyc oryginalne spryskiwcze z tym ze koszt niemaly. A najlepiej jakies chowane innej opcji nie widze
luko_j:
Dobrym rozwiazaniem jest to http://www.bmw-sklep.com.pl/pl/dysze-dysza-spryskiwacze-lamp-reflektorow-bmw-5-e39.html nie wyglada jak w maluchu, płasko i niewidocznie.. w kolorze zdrezaka juz w ogole nic nie widac. Mi sie udalo kupic taki zestaw razem z wezem za 80 zl. Tak sie trafilo slepej kurze ziarno :-hehe A mam pytanie odnosnie zbiornika na plyn. Czy jest on taki sam w wersji ksenon jak i zwyklej? Bo ze zdjec na allegro wydaje sie ze roznia sie tylko pompka i miejsce na pompke jest w zwyklym zbiorniku.
Sonix:
Na 99% te przetwornice z 2 linków będą ci zakłócać znacznie stacje radiowe, a CB to juz w 80%
zadek07, tez musisz miec zakłócenia tylko moze nie masz CB i o tym nie wiesz ;)
zadek07:
CB nie mam to fakt, ale radia mi napewno nie zakloca bo mam b.dobry zasieg. Znaczy ja wogole przetwornice mam inne jak podane w linku, ale naprawde nie wiem.
Sonix:
Radio zakłóca gdy stacja ma slaby zasięg, a gdy włączysz światła, to jeszcze bardziej szumi. Jest tak na co niektórych stacjach, ale ogólnie jest to jeszcze znośne.
Problem z zakłócaniem CB jest juz poważniejszy. Przez zakłócenia tracimy 50-80% zasięgu na CB. Można ten problem rozwiązać tylko przez wymianę przetwornic na droższe.
Testowaliśmy i te tańsze przetwornice z allegro to strata czasu. Wsadziliśmy przetwornice CAN BUS za 120zł za szt. również były zakłócenia na CB, wprawdzie mniejsze bo ok. 20-40% ale były. Na stacjach radiowych było ok. Wiosek jest taki, ze można zainwestować w jeszcze lepsze przetwornice, z gwarancja sprzedawcy ze jak CB będzie szumieć to można oddać.
Są takie na allegro, ale nie chce robić pseudo reklamy. Trzeba testować, może akurat uda się dopasować taka przetwornice ze będzie odbierać bez zakłóceń. Testowane na radiu President Johny II ASC. Z tego co czytałem, to radio jest czułe na zakłócenia, ale w zasadzie jedno z najlepszych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej