Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zestaw HID Xenony
supreme33:
Witam,
Ciekawy jestem Waszych opinii na temat xenonów tzn. zestawów HID dostępnych już za 120 zł :)
Mario:
Takie przeróbki to poważny problem. Jak ktoś chce "zabłysnąć" to lepiej niech kulturą i wyobraźnią na drodze błyszczy.
Takie oświetlenie jest niebezpieczne w szczegolności jak zapada zmierzch, natomiast wyróżnia się z "tłumu" i łatwo je wyłapać. Policja powinna robić coś tym kierunku aby eliminować z ruchu takie pojazdy.
zadek07:
Niestety ale Mario nie zgodze sie z toba. Soczewka ma to do siebie ze bardzo dobrze odcina kat padania swiatla, przez co nie oslepiamy kierowcow nadjezdzajacych z naprzeciwka. Sam mam HID i jestem zadowolony, niestety ale to jedny ratunek, przy naszych swiatlach. Jezeli mamy zwykly odbysnik to bedziemy innych oslepiac tak jak na dlugich ale przy soczewce to nie wystepuje. Juz mam za soba dwa przeglady kilka kontrol policji i jeszcze nikt sie nie doczepil, z tym ze ja mam tez spryskiwacze.
owczar:
A samopoziomowanie?
zadek07:
Jakos tak to jest ze wedlug prawa jest to jakos zapisane ze tylko nowe pojazdy musza miec system samopoziomowania jak i spryskiwacze. Nie mam teraz pod reka tych paragrafow ale tak to jest tam opisane
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej