Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zestaw HID Xenony

<< < (4/6) > >>

luko_j:
Ja dzis zakladalem ori soczewki xenon zamiast h1 i zeby wyjac lampe to trzeba sie nameczyc.. zwlaszcza jak sie robi to pierwszy raz.. ale pierwszy raz jest zawsze ciezki.. :-gwizd w sumie to odkrecenie srub z okularow i po jednej z bokow zderzaka i ladnie schodzi. Wymiana soczewki tez banalna.. dzieki podpowiedzi kolego Zadka07 bylo jeszcze latwiej.. oczywiscie nie obylo sie bez polamania wszystkich mocowan regulacji.. :-zly.. ale sprobuje to zywica posklejac jutro.. w kazdym badz razie po pol godziny meczarni z pierwsza lampa.. bo usilnie probowalem lewa soczewke wcisnac w prawa lampe.. i jeszcze troche a by mi sie udalo  :-hehe z druga poskladanie zajelo jakies 3 minuty.. i sa w pelni legalne lampy xenonowe.. a koszy niewiele wyzszy od dobrego hida lub nawet porownywalny.. a przetwornice spokojnie wchodza pod lampe tam gdzie ich miejsce.. i mozna wsadzic je po przykreceniu lampy ale pod lampa sa specjalne uchwyty zeby przykrecic przetwornice, wiec lepiej to zrobic przed wlozeniem lampy.  :-V W koncu bedzie lepiej widac bo ostatnio to myslalem ze na postojowkach jade.. a klosze czyste i dobre zarowki.  :-thank

Sonix:

--- Cytat: luko_j w Sierpień 11, 2011, 22:08:48 pm ---Ja dzis zakladalem ori soczewki xenon zamiast h1 i zeby wyjac lampe to trzeba sie nameczyc.. zwlaszcza jak sie robi to pierwszy raz.. ale pierwszy raz jest zawsze ciezki.. :-gwizd w sumie to odkrecenie srub z okularow i po jednej z bokow zderzaka i ladnie schodzi. Wymiana soczewki tez banalna.. dzieki podpowiedzi kolego Zadka07 bylo jeszcze latwiej.. oczywiscie nie obylo sie bez polamania wszystkich mocowan regulacji.. :-zly.. ale sprobuje to zywica posklejac jutro.. w kazdym badz razie po pol godziny meczarni z pierwsza lampa.. bo usilnie probowalem lewa soczewke wcisnac w prawa lampe.. i jeszcze troche a by mi sie udalo  :-hehe z druga poskladanie zajelo jakies 3 minuty.. i sa w pelni legalne lampy xenonowe.. a koszy niewiele wyzszy od dobrego hida lub nawet porownywalny.. a przetwornice spokojnie wchodza pod lampe tam gdzie ich miejsce.. i mozna wsadzic je po przykreceniu lampy ale pod lampa sa specjalne uchwyty zeby przykrecic przetwornice, wiec lepiej to zrobic przed wlozeniem lampy.  :-V W koncu bedzie lepiej widac bo ostatnio to myslalem ze na postojowkach jade.. a klosze czyste i dobre zarowki.  :-thank

--- Koniec cytatu ---

co musiałes kupic i za ile by miec ori xenony?

luko_j:
Od kolego Zadka07 zakupilem soczewki z palnikami i starterami za 300zl komplet, bo po co kupowac cale lampy po 600+ za sztuke jak mozna podmienic soczewki skoro sie da.. i trafilem na "allegrze" przetwornice hella razem z palnikami za 170zl komplet.. wiec tanio bardzo. Przetwornice mialy juz koncowke pod d2s wiec startery mi zostaly no i 2 palniki mam na zapas. Spryski plaskie z bmw nowe po 80 zl/szt.. jeszcze nie kupowalem bo sie przejde do znajomego moze taniej zalatwi  :-gwizd i w sumie wiecej to inwencja tworcza  :-V. Zmienic baniaczek na plyn i pompke na wysokocisnieniowa.. ale czy ktorys policjant bedzie sprawdzal cisnienie? Jest, dziala to heyah.. ale jakby trzeba bylo to pompke wysokocis. mam bodajze za 30 zl kupilem jeszcze ze 2 lata temu..

Sonix:

--- Cytat: zadek07 w Sierpień 11, 2011, 21:57:46 pm ---Da sie je tam przykleic bez rozbierania czegokolwiek, ja przykleilem przetwornice na silikon

--- Koniec cytatu ---

Ale masz HIDy czy oryginalne?
 Nie macie zakłóceń po zapaleniu swiateł na radiu i na CB?

tomek8981:
Witam odswieze temat mam kilka pytan
http://allegro.pl/zestaw-hid-xenon-xenony-ksenony-h1-h3-h4-h7-h11-i1837551786.html
http://allegro.pl/spryskiwacze-spryskiwacz-reflektorow-lamp-xenon-i1788036575.html
czy takie cos nadaje sie do x-type (wybieralem losowo przegladajac alledrogo bo i tak sie na tym nie znam) czy moze cos jeszcze jest potrzebne? jaka barwa swiatla jest waszym zdaniem najlepsza?
jesli macie jakies lepsze propozycje to bede wdzieczny pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej