Autor Wątek: amortyzatory  (Przeczytany 6438 razy)

dusza

• Gość
amortyzatory
« dnia: Sierpień 03, 2011, 08:34:02 am »
Witam drogich fanow jaga . Mam pytanko  czy mogl by mi ktos pomoc w doborze amortyzatorow do 2.0 l disla z 2004 r. ja nie mam zielonego pojecia co mam kupic. Z gory dziekuje za pomoc.    Chodzi mi o wszystkie cztery.  :-tylko

Offline strawinski

• Forumowicz Sovereign
  • Daimler Six
Odp: amortyzatory
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2011, 17:23:06 pm »
witam.
Jeżeli musisz wymienić przód i tył to powinieneś kupić amortyzatory jednej firmy. Tak wszystko będzie dobrze współgrać.
No i tutaj nie masz dużego wyboru, bo gdyby nie tył (inne mocowanie niż mondeo) to mógłbyś kupić zamienniki do forda.
ceny to:
przód: 70euro/szt
tył: 97euro/szt

ankosamco

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2011, 20:01:30 pm »
witajcie,
rozgladam sie i ja za kompletem amorkow ze sprezynkami wlacznie,
amorki gdzies wyszukalem firmy Bilstein tyl po ok 320 zeta, a przod nieco ponad 420 zeta,
zdaje sie , ze na motoneo.pl, a sprezynki zdjae sie na iPARTS.pl, sprezynki sa po okolo 100 zl sztuka, wiec
uwazam, ze jesli amorki to i sprezynki warto jesli kociak swoje juz wybiegal po naszych bez..drozach.. :) :)

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2011, 20:58:18 pm »
Ja w tym roku kupiłem na www.czesci24.pl po~300 za sztukę -przód i 260 tył. Choć dzisiaj sprawdzałem i nie mieli na stronie. Mówię o Bilstein'ach oczywiści.

Marioosch

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2011, 23:28:29 pm »
Właśnie wymieniałem tylne amortyzatory j kupowałem je tu: 
http://zawieszenia.pl/amortyzatory/JAGUAR/X_TYPE_SDNKOMBI.php
pomagają dobrać właściwy model i ceny są też przyzwoite.
Możesz sprawdzić jeszcze ten namiar, ceny też spoko:
http://bilstein.warszawa.pl/index.php?a=katalog&b=&pr=jaguar&pg=1&ff=cenaa

Działaj i powodzenia w naprawie  ;D

dusza

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2011, 09:23:56 am »
dzieki jestescie wielcy, juz po bolu. kociak znowu smiga jak nalezy. :-tylko :-thank :-thank :-thank

Rest

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2011, 10:11:55 am »
warte rozważenia są też amorki Sachsa. znajomy montował takie amortyzatory i sobie chwali. ponoc najlepsze amory na rynku, choc cena jest wygorowana, nie zaprzeczam...

ktr

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 15, 2012, 15:20:36 pm »
Nie powiedziałbym, aby Sachs był lepszy niż Bilstein. Bilstein produkuje na pierwszy montaż - z tego co pamiętam - do Mercedesa, Ferrari, Porsche, Jaguara - także można na nim polegać. I jest często tańszy niż Sachs (też dobry).

Offline tomasz

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 15, 2012, 17:04:19 pm »
zobaczcie tutaj - maja dobre ceny
http://www.bilstein.warszawa.pl/index.php?v=amortyzatory-bilstein-katalog

moze ktos kupowal - bo trudno uwierzyc w te ceny , przynajmniej jesli chodzi o s-typa

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 16, 2012, 16:40:38 pm »
Faktycznie ceny są zadziwiająco niskie.
Szkoda, że nie ma takiego sklepu który proponowałby równie atrakcyjne ceny za wahacze.

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 16, 2012, 18:28:04 pm »
dziwne te ceny jak otworzyłem katalog z tej strony i wyszukałem x-type 4x4 liczac po kurse 4,29 zl wyszlo mi 720 zl za sztuke i nijak ma sie to do cen podanych na tej stronie !!

Offline tomasz

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2012, 12:05:20 pm »
i sie wyjasnilo , zadzwonilem dzisaj do nich i amortyzator na tyl  do s-typa na stronie sklepu kosztuje 256 PLN zas w rozmowie telefonicznej 395 PLN  :-thumpdown

Rest

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 22, 2012, 10:44:39 am »
a czy ktoś z forumowiczów testował amorki Monroe'a? Na iparts.pl mają coś takiego - amortyzatory, mi w sumie do wymiany jeszcze trochę zostało do wymiany ale chciałbym wiedzieć czy te amorki sprawdzają się w kocie.

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 22, 2012, 11:08:55 am »
Monroe nie sprawdzają się w żadnym aucie ,marka lata świetności ma już za sobą niestety, moja prywatna ocena z próby użytkowania tych amorków na 3 samochodach :)

Offline milun

• Starszy Forumowicz
  • **
  • X type sport 3.0 awd aut.
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 06, 2016, 19:38:46 pm »
Panowie jak jest z tymi amortyzatorami??Posiadam wersje sport i sa amortyzatory koloru zielonego a jak bym wstawil od wersij komfort to auto by sie podnioslo?? Roznia sie one wysokoscia?? Niektórzy pisza ze od Fiorda pasuja...