Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X-type 2.2D traci moc miga kontrolka świec żarowych
q_nerk:
Jak tam masz opiłki to szykuj się na nową pompę i wtryski, ale co ja tam wiem
mirek550:
Hmm pewnie zle napisalem ze opilki to byly jakies brudy...Sprawdzalem jeszcze 2 razy i czysto. Wlaczalo sie dalej po czasie kupilem nowy i dupa dalej to samo... Pompy juz nie oplaca mi sie wymieniac z wtryskami... Moze filtr juz sie zawalil, albo pompa paliwa, sterownik jakis.. Jade na diagnostyke bo juz mam dosc tej podroby jaguara!
Gooner:
Witam, w moim przypadku rozwiązaniem problemu z kontrolką świec żarowych i utratą mocy była wymiana sterownika/nastawnika turbiny. Wyszło mi to po diagnostyce komputerowej. Nówka 500 pln, regenerowany 200-300. Urządzenie jest na samym wierzchu pod machą więc wymiana samodzielna bezproblemowa ;)
Jak ktoś pisał wyżej, jazda bez gwałtownego przyspieszania, delikatne wchodzenie na obroty sprawia, że można z tym jeździć i problem się nie pojawia, ujawnia się dopiero wtedy, gdy 'depniemy', ponieważ uszkodzony nastawnik przekazuje do komputera fałszywe dane i efektem jest odcięcie turbiny.
Ikar1964:
A gdzie to kolega Gooner kupił ten sterownik ? Jakaś podpowiedź byłaby niezmiernie cenna...
slawek:
A masz taki sterownik ?. W roczniku 2004 silnik diesel 2,0 miał turbinę ze sterownikiem podciśnieniowym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej