Autor Wątek: maglownica  (Przeczytany 6687 razy)

BOGDA

• Gość
maglownica
« dnia: Maj 27, 2011, 11:03:54 am »
moja maglownica zaczyna szwankować ... czy ktoś kiedyś oddawał maglownicę do regeneracji ? czy trzeba kopić nową ?cena pewnie zwala z nóg więc  może są zamienniki ? 
Może ktoś już coś takiego robił ..czekam na opinię ?

Offline filar12

• Forumowicz Sovereign
  • http://lpg-lodz.pl/
Odp: maglownica
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2011, 15:28:03 pm »
Wszystko masz w tym sklepie co podałem.

pa "Słoneczko"
http://lpg-lodz.pl/

KIEDY¦ by³ S-type 1999r 3.0 V6 "sreberko" napêdzane LPG ;-) nastêpnie X350 4.2l +LPG oczywi¶cie ;-), S-type 2002r Fl 3.0L LPG, X350 3.0L LPG ;-),tera¼niejszo¶æ X358LWB 4,2 LPG.

moryc25

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2011, 15:41:48 pm »
z pewnością cena nowej będzie sporo większa od kosztów regeneracji.

red jaguar

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2011, 16:00:50 pm »
Oddaj do regeneracji. W moim przypadku po regeneracji ustały wszelkie możliwe stuki pojawiające sie przy skręcie i całość (układ kierowniczy) stała sie jakoś sztywniejsza.

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2011, 09:55:44 am »
no i masz znowu warsztat :(.... kotek po szosie poruszał się jakbym jechała po lodzie ...:( -padł mi sworzeń z przodu  ...- trzeba poczekać na dostawę części więc z musu oddaje maglownice do regeneracji ..
RED JAGUAR Właśnie na to liczyłam że będzie po regeneracji stabilniej się trzymał drogi... czasami coś mi stukało przy skręcie ...może to właśnie od tego ... zobaczę po naprawie  .

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2011, 14:17:18 pm »
sworzeń -wymiana , maglownica- regeneracja , doszły dzisiaj  końcówki drążka kierowniczego  :-zly  lista zaczyna się wydłużać ...  :-cry mam nadzieję że efekty końcowe będą tego warte ...  :-A

rodger

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2011, 08:38:57 am »
Ja nie mam nadziei, ja to wiem że będzie lepiej :D:D:D :-super

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2011, 17:45:04 pm »
pomagasz mi tak wiele w naprawie tej "usterki" - za co Ci Bbbbbbbaaaaaarrrrrrddddzzzzoooo ..... dziękuję  :-thank - że napawa mnie coraz większy optymizm..

rodger

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 01, 2011, 20:51:56 pm »
Cała przyjemniść po mojej stronie :D

Yagofish

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2011, 10:57:47 am »
A co to jest maglownica i za co odpowiada? Ja mam jakieś stuki ale nie przy skręcie tylko jak jadę prosto ??? Czasami coś zaskrzypi, ale jak popada to skzypienie ustaje :)

Jakieś sugestie - chociaż pewnie powodów może być sporo...

Pozdrawiam,

moryc25

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2011, 12:56:05 pm »
A co to jest maglownica i za co odpowiada?

Przekładnia kierownicza czyli tak zwana maglownica odpowiada za przełożenie obrotów kierownicy na skręt kół. Przekładnia ze wspomaganiem sterowana jest poprzez rozdzielacz który podczas skrętu przepuszcza olej hydrauliczny na lewą lub prawą komorę.

Ja mam jakieś stuki ale nie przy skręcie tylko jak jadę prosto ??? Czasami coś zaskrzypi, ale jak popada to skzypienie ustaje :)

Jakieś sugestie - chociaż pewnie powodów może być sporo...

Pozdrawiam,

Dokładnie, powodów może być sporo: Tuleje, sworznie wahacza, końcówki drążków, amortyzatory itp, najlepiej udaj się na stację diagnostyczną.

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2011, 11:59:39 am »
do regeneracji maglownicy polecam :  http://przekladnia.com    robią solidnie szybko i w miarę nie drogo ... nasza marka nie jest im obca -jak w wielu punktach ... u mnie doszła jeszcze wymiana końcówek drążka .... różnica jest spora ... stał się stabilniejszy i sztywniejszy ...

YAGOFISH- skrzypić mogą Ci po prostu sprężyny -trzeba nasmarować  ,ale te pukanie jest niepokojące i lepiej to sprawdzić na stacji . 

Offline sznyro

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 01, 2016, 19:10:49 pm »
Jak myślicie co lepiej zregenerować czy wymienić na używaną ?
Jaguar 3.0 v6 2001r

Offline Driv3rrrr

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 01, 2016, 21:14:39 pm »
Tak szczerze zadna opcja nie jest nigdy pewna
AutoPro & Shop - tel. 796 260 092
Jest - Range Rover Sport 3.6 TDV8

Offline tomasz

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Sovereign