Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

komunikat "gearbox fault" w XK8 '97

<< < (2/3) > >>

kogutki:
niech karliczek najpierw sprawdzi co szkryni dolega. jezeli potrzebny remont szkrzyni
to nie znaczy ze pan karlik zarobi na nowego super eighta bo sprzedaje tobie nowka
skrzyni tylko szukamy kogos kto remontuje ci to (o ile potrzebnie). w serwisie powinni
proponowac nie nowa ale regenerowana wiec oddajesz swoj na regeneracja a
dostajesz regenerowana w zamian, ktora powinna byc tansza od nowki.

Pabloo71:
Witaj kogutki,
Też mi to wyglądało na taką małą próbę naciągania na potencjalną dużą kasę za nową skrzynię  :-nuts. Narazie jestem kochany  :-wings i czekam na wynik diagnostyki, później zobaczymy co bedzie. Niedalek miejsca gdzie mieszkam (Swadzim koło Poznania) widziałem reklamę firmy, która zajmuje się naprawą automatycznych skrzyń biegów. Czy to jest tak, że konstrukcje różnych skrzyń biegów są na tyle do siebie podobne, że takie firmy naprawiają wszystko co im wpadnie w ręce? Tak się zastanawiam czy taki mechanik, nie odda mi kotka w jeszcze gorszym stanie niż go ode mnie otrzymał........

kogutki:
no witaj pabloo,

tak, szkrynia w twojm xk jest z produzenta ZF a chyba typ 5 HP-24, wiec taka sama skrzynia
sie znajdzie takze w samochodach innych producentow i nie tylko jaguarow. warsztat ktora
sie zna na skrzyniach wiec tak samo naprawi skrzyni od bmke, mercedesika oraz kotka.

uzywanej skrzyni tego typu widzialem na austriackim ebayu za 900 euro, pewnie w poblizu
u ciebie takze mozna cos takiego znalesc, moze w niemczach nie za daleko.

jarek-jerryjag:

--- Cytuj ---ebayu za 900 euro
--- Koniec cytatu ---
W USA mozna znalesc przebudowane za $1300 do 1800.
U dealerów sprzedają skrzynie tez przebudowane przez Jaguar.
 sa troche  tanie. (Jutro zadzwonie do mojego bylego dealera i dowiem sie o cene) różnica pomiędzy nowa o urzywana jest taka ze podczas  montowania nowej nie powinni zabierac starej (stara nalezy do wlasciciela auta)przy przebudowanych zawsze stara skrzynia jest zabierana albo wlasciciel placi extra $500).
Jesli szukasz firm które naprawiają skrzynie  spytaj  ile skrzyń ZF robia ,jaka daja gwarancje , jak długo sa w biznesie oraz cena.

jarek-jerryjag:
Ale najpierw poczekajmy na kody z komputera skrzyni które powinny byc zdiagnozowane

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej