Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

komunikat "gearbox fault" w XK8 '97

<< < (3/3)

jarek-jerryjag:
W USA u dealera są  tylko przebudowane cena okolo $4500 + za stara $900(core)
Od zakończenia produkcji Jaguar sprzedaje jakieś 2 lata nowe skrzynie a potem tylko przebudowane( z tego co sie orientuje warsztat napraw skrzyń znajduje sie w  Anglii.)
cena nowej skrzyni byla o $2000 większa.
firmy- warsztaty  skrzyń automatycznych w USA zajmujące sie przebudową biorą od  $1300-2500, z gwarancją od 1 roku do 3 lat.
używane skrzynie od $800
Skrzynie do XK8 są takie same jak do XJ8.(wcześniejsze modele)

Pabloo71:
Witam wszystkich serdecznie,
Po dłuższej chwili piszę abyście wiedzieli co się stało z moim XK8. Otóż mój kotek po diagnostyce u dr Karlika w Poznaniu otrzymał natępującą diagnozę transplantacja skrzyni za jedyne UWAGA 23 kPLN  :o co oczywiście powaliło mnie na kolana. Okazało się, że komputer diagnostyczny pokazał klikanaście kodów błędów i tak na prawdę aby stwierdzić dokładnie co jest to należałoby skrzynię rozebrać na śrubki :-cry Byłem w ciężkim szoku, zwłaszcza, że wizyta u dr Karlika na samą diagnostykę kosztowała prawie tysiaka........
Tymniemniej zabrałem sprzęt od Karlika, i dostarczyłem do specjalisty od automatycznych skrzyń biegów czyli do zakładu p. Teodora Myszkowskiego pod Poznaniem. Nawiasem mówiąc, jego również rekomendowali ludzi z Karlika. Zawiozłem sprzęt i po rozebraniu skrzyni okazało się że sprzęgło zostało zmielone na proszek  :( i że nowe sprzęgło, usługa i jeszcze jakieś dociski o których mam blade pojęcie będą kosztował 6.200 brutto. To i tak jest kupa kasy, ale nie tyle co u Karlika. Ponadto dostanę jeszcze gwarancję na pół roku. Pan Myszkowski powiedział mi, że to jest taki urok tych skrzyń, że się sypią  :(. Możecie coś więcej na ten temat powiedzieć? Czy to prawda, że skrzynie w tych modelach mają wadę?
To narazie tyle. Mam odebrać kotka w połowie przyszłego tygodnia to zobaczymym jak się będzie sprawował. Trochę jest mi smutno, że ledwo go kupiłem to już poszło sporo kasy  :(
Mam nadzieję, że później będzie lepiej ;D
Pozdrowienia

tomz:
kiedyś odwiedziłem firmę SAMKO i wyglądało bardzo profesjonalnie
warto wpisać w wyszukiwarkę i zadzwonić

tomz:
być może - ja spotkałem się u nich dobre 6 lat temu, przy okazji wymiany oleju - zrobili na mnie dobre wrażenie
cen oczywiście nie pamiętam, ale mogą nie być tani

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej