Na Ultrac Sessanta jeżdżę od około 1,5m-ca i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wręcz nigdy bym nie powiedział, że są to opony, których komplet kosztował tylko 1800zł (17"). Zaryzykowałem ich zakup ponieważ przeczytałem sporo pozytywnych komentarzy o nich. Ale bałem się, że za taką ceną (szykowałem się na wydatek około 2,4-2,5K PLN) otrzymam opony, które są dobre do Diesla o mocy 130KM, a nie benzyniaka z ponad 200 kucykami pod maską. Tymczasem odkąd się ułożyły, to są przede wszystkim bardzo ciche i znakomicie trzymają się nawierzchni w każdych warunkach (aczkolwiek pierwsza jazda po zmianie z zimowych Nokianów była miejscami "ciekawa"). Z drugiej strony póki co nie doprowadziłem mojego X'a do sytuacji gdyby nawet podczas gwałtownych manewrów tracił przyczepność
Moim zdaniem są o niebo lepsze od Continentali Contisport 2 (czy jakoś tak ...), a przy tym znacznie tańsze (miałem je poprzednio).
Nie zauważyłem by samochód jakoś szczególnie mniej lub więcej palił, więc wydaje się być ok.
Dzisiaj robiłem trasę W-wa - Radom - W-wa i miejscami miałem grubo ponad 160 na ekspresówce, a dało się spokojnie rozmawiać :-)