powrót tą trasą  szybkość max 130 km/h - 8/9
No to malutko - u mnie tylko raz widziałem na komputerze jednocyfrowe spalanie jak jechałem około 80-90 km/h ;-)
Artur G. - 17 to zdecydowanie za dużo - tyle to mi w 3.0 wychodzi podczas dynamicznej jazdy po mieście (dużo przyspieszeń i ostrzejszych hamowań) z włączoną klimą ... ew w trybie S :-) 
I nic sie nie zmienia w zakresie  spalania.
Doszło  do  
16,9  podczas  mrozów, 2 km  do pracy. Ciągle zimny  silnik,  lekka  noga.
Wczesna wiosna -  500 km  w  trasie,  dynamicznie - nawet  200 na  autostradzie,  łącznie trzy osoby na  pokładzie -  10.9 l/100.
Powrót ta samą trasą - max 130 (ciągnąłem za sobą Forda Fiestę 1.3 (oczywiście  nie na  holu) - 8,9 l/1100.
Kiedy teraz  jeżdżę  po małym miasteczku,  średnia  waha się w  granicach  11,5 - 12,7 ale  nogę mam  lekką. Nadmieniam, że  miasto bez  korków. Kiedy  trochę  poszaleję (tak mniej więcej  przez 150 - 200 km przebiegu (poprostu  chciałem sprawdzić  spalanie  przy dynamicznej jeździe)  to  wyszło mi  14,5 l/100 przy  średnich  i  dość  wysokich  temp. powietrza. 
Sprawdza się, że  w zimie  na  krótkich  odcinkach  spali  do  17 litrów.
Ja u siebie jestem przekonany  że  spala  mi  katalogowe  ilości. Uśredniając -   wychodzi   ok. 12 l/100 czyli nie zakładam  lpg. A jak w  trasie na wczasy spali  9 - 10 to chociaż z  bólem ale  wytrzymam. 
Przebieg roczny - poniżej 10 kkm. 
Mam drugi  samochód z lpg.  Jaguar często  odpoczywa w cieniu. 
Wg mnie spalanie zależy  dużo od techniki  jazdy,   długość trasy,  temp. zewnętrznej. Pewnie  mona  i  20 spalic,  a można  na  trasie zejść  poniżej  9.  Zatem ile samochodów i driwerów  tyle  opinii .