Dział Techniczny > SS,XK,C,D,E-Type,S,MK (wszystkie do lat 70-tych)
bubuja1 i Jaguar MARK V 1949 3,5
irek:
Chcialbym tutaj sprostowac .Wyzlobienia w blachach podlogowych sluza przede wszystkim w celu wzmocnienia podlogi i zapobiegaja wibracji blach, co moze spowodowac powstawanie nieciekawych dzwiekow w srodku pojazdu podczas jazdy. Sluzy jednoczesnie i zapobiega powstawaniu kondensatu pary wodnej , ale zgadzan sie ,jak auto bedzie uzywane tylko latem ,to nie ma powodu do zmartwien
Mitur:
Ja pierdziu :o
bubuja1:
Dawno mnie tu nie było...
Jeśli chodzi o kolorystykę to chcę auto pomalować w kolorystyce Jaguara nie ma innej opcji.
W tej chwili nawet Jaguar nie jest w stanie ustalić jakiego koloru było auto.
Zrobiłem to na zasadzie odkrywek...
Kolorystyka czarno czerwona mi jednak najbardziej odpowiada.
Padło pytanie czy robię to zawodowo - na tę chwilę to tylko pasja i niech tak zostanie.
Nie zniósłbym robienia czegoś na czas i po łebkach.
Remontując auto samemu przynajmniej wiem, że jest zrobione na 100%.
Dla osób planujących remont takiego samochodu proponuje zacząć od czegoś prostszego - tak podpowiada doświadczenie.
Niestety prace przy Jagim nie idą w zbyt szybkim tempie z racji sporej inwestycji, którą prowadzę i obowiązki codzienne nie pozwalają na szaleństwa w warsztacie. W tym momencie Marek V jest już wy spawany, w tej chwili magik od blachy zabiera się za cynowanie. Nie chce przewidywać terminu ale myślę, że na gwiazdkę 2012 będzie stał kotek w garażu...
Jak ogarnę fotki to wrzucę.
strawinski:
witam.
bubuja1 napisz do "Jaguar Haritage". oni za niewielka opłata wyślą Ci dane auta tak jak auto opuszczało fabrykę.
Khamsin1:
Witajcie, coś nowego w temacie? Od roku cisza, a pytam, ponieważ sam zamierzam przytąpic do renowacji MK5... ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej