Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Napęd 4x4 - szczegóły
Artur G.:
--- Cytat: benjamin w Sierpień 26, 2012, 13:27:49 pm ---to stały napęd 4x4 nic się nie dołącza...
--- Koniec cytatu ---
Cześć ...
Odnośnie powyższego i w związku ze sporą ilością śniegu mam pytanko jeśli można ...
1. Stały napęd? jeśli jadę w przód czy tył po śniegu (błoto pośniegowe czy kilkanaście cm śniegu) to samochód ładnie ciągnie, zero problemów z wyjechaniem, inne samochody stoja a ja jadę :-gwizd, na wskaźnikach miga zółta kontrolka (dlaczego?)
2. dziś wyjeżdżałem z garażu spod domu (wyjazd dość stromy ale bez przesady) tyłem, podjazd odśnieżony ale mocno śliski, kiedy samochód był już tylnymi kołami na równym koła te powoli sie kręciły (jakby lód pod kołami) ale przednie koła będące na podjeździe "stały" odniosłem wrażenie że nie pomagały tylnym kołom (gaz w podłogę ale tylne kręciły sie dość wolno) hmm, czy to było normalne zjawisko? (na YouTube widziałem że w śniegu wszystkie koła sie kręciły dość szybko i równo)
Bardzo proszę o logiczne wytłumaczenie, może ta informacja przyda sie innym użytkownikom ... za co z góry dziękuje
Kocur666:
Żółta kontrolka miga wtedy kiedy załącza ci się ESP (DSP) a nie kręciły ci się wszystkie koła bo nie masz blokady jak w w terenówkach czy ciężarówkach, Tylne koła miały większy poślizg i dlatego przekazało na nie moc, miałem tak samo jak cofałem pod górkę po śniegu na letnich oponach, przez chwilę tylko tylne mieliły ale w pewnym momencie przód też zaczął ciągnąć i w momencie dofnąłem na górkę...
PETRUS:
--- Cytat: Artur G. w Styczeń 22, 2013, 21:02:19 pm ---(...) 2. dziś wyjeżdżałem z garażu spod domu (wyjazd dość stromy ale bez przesady) tyłem, podjazd odśnieżony ale mocno śliski, kiedy samochód był już tylnymi kołami na równym koła te powoli sie kręciły (jakby lód pod kołami) ale przednie koła będące na podjeździe "stały" odniosłem wrażenie że nie pomagały tylnym kołom (gaz w podłogę ale tylne kręciły sie dość wolno) hmm, czy to było normalne zjawisko? (na YouTube widziałem że w śniegu wszystkie koła sie kręciły dość szybko i równo)
Bardzo proszę o logiczne wytłumaczenie, może ta informacja przyda sie innym użytkownikom ... za co z góry dziękuje
--- Koniec cytatu ---
Aby wytłumaczyć to logicznie potrzebne są odpowiedzi na pytania postawione na początku przez Wiking'a. Być może jest tam sprzęgło wiskotyczne, które pod wpływem temperatury (kręcenia jednej osi względem drugiej) spięło osie. To wymaga trochę czasu i dlatego najpierw mielenie jednej, a potem pracowały obie.
Nadal czekam na odpowiedzi. Czy ktoś wie?
--- Cytat: Wiking w Kwiecień 20, 2011, 17:56:47 pm ---Szukam po forum, ale nie znalazłem - jeśli słabo szukałem to z góry przepraszam.
(...)
Poza tym, seria pytań: (...)
4. Czy system przeniesienia napędu jest taki sam w x-typach 2.5 i 3.0, manual i automat?
5. Czy skrzynie kątowe są awaryjne: a) jak cholera, b) jak to skrzynie kątowe, czyli często..., c) wyjątkowo rzadko, acz jak ktoś ma pecha to i w drewnianym kościele mu cegła na łeb spadnie... (spotkałem się z dość dramatycznymi statystykami dot. Volvo AWD, gdzie hula chyba zbliżony mechanizm)?
6. Jeśli powyżej a) lub b), to ile mniej więcej trzeba mieć peelenów w odwodzie?
7. Czy z napędem 4x4 Jaga wiążą się jeszcze jakieś inne potencjalne kłopoty, o które nie zapytałem?
Przy okazji - w którymś wątku, który przed chwilą przeglądałem, padło słowo którego bardzo nie lubię - mianowicie "dwumas". Czy toto występuje we wszystkich skrzyniach, czy tylko w niektórych? I czy rodzi problemy, a jeśli tak, to czy się je w miarę łatwo leczy?
Z góry dzięki wszystkim, którym zechce się skrobnąć coś na temat 8)
--- Koniec cytatu ---
szibel:
Ma ktoś jakiś schemat tego napędu?
Jestem ciekawy czemu nie zdecydowali się zastosować tego w dieslu.
marasZk:
Dla ciekawskich zdjęcia uszkodzonego reduktora
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej