Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
bosniak:
--- Cytat: Bingo w Wrzesień 10, 2013, 21:07:06 pm ---Oczywiście masz rację - pewnie się mylę i "X" to najlepszy samochód na świecie bez wad i mega tani w utrzymaniu tylko ja i kilka innych osób trafiło na złom no i nie mamy dojścia do tanich części .
Pewnie tych kilka osób w tym i ja powinniśmy się rozglądnąć np.za Peugeotem 307 - jest tańszy,każdy go naprawi i nic w nim nie trzeszczy :) ;D
P.S. Porównując "X" do W203 będzie jeszcze gorzej bo części są tańsze niż do W211 haha.
I dodam,że miałem w posiadaniu zarówno 203 jak 211 i oba są naprawdę lepiej wykonane!
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie nie pisalem ze jest najlepszy na świecie. Ty jak masz z nim problem natury psychologicznej (rozczarowanie) to go po prostu sprzedaj, oddaj ubogim albo idź do psychologa. To jest Jaguar i tyle, czy lepsze czy gorsze wykonanie? Miałem 3 lata w203 sportcoupe przez pol roku oba równocześnie na podworku wiec różnice sa znikome. Niestety dla Jaguara ksiegowi Forda za bardzo ingerowali w wykonanie, a ceny czesci pozostawiając na górnym pułapie. Wrzuce jeszcze takie porównanie Ferrari F430 do Porsche 911. Wiem bo miewam (lem) okazje pojezdzic i jednym i drugim. Porsche dużo lepiej wykonane czesci tansze, Ferrari trzeszczace plastiki brzydko wykończona skora na fotelach, karbon jak z allegro, ale jest to Ferrari.
Podsumowując świetnie napisał Ci CiGaR nic dodać nic ująć, ja od siebie tyle, ze jak wczesniej pisalem chory temat chore problemy, a jak sa to od tego jest dział techniczny a nie ogólna biczowania dla flustratow.
Bingo:
Uważam,że temat nie jest "chory" ani nie jest celem dołowania siebie lub kogokolwiek.Wypowiedzi zwłaszcza negatywne są bardzo przydatne dla obecnych i przyszłych nabywców tegoż modelu.Wiele tych wkurzających rzeczy nie da się zlokalizować przy zakupie.Wiemy ,że takie coś jak wypadające kratki są normą a nie wynikiem dzwonu po grodź podobnie jak trzeszczące plastiki.Trochę to zmienia pogląd przy zakupie - prawda? Brak jasnej wiedzy na temat samochodów jest przyczyną nerwów przy sprzedaży ponieważ wszelkiej maści "fachowcy"na siłę próbują udowodnić sprzedającemu (pewnie w przyszłości i Tobie) próbę wciśnięcia grata na 4-rech kołach.Przeważnie jest tak ,że właściciele danych pojazdów je idealizują i dlatego ten temat jest OK.Tu podobnie jak na innych forach ludzie prezentują swój pogląd na dane auto a jak takie coś komuś nie pasuje to proponuję założyć inny "Co jest wspaniałego w X-typach i wtedy druga strona się wypowie .Osobiście znajdę sporo plusów w tym samochodzie bo inaczej bym go nie kupił.W każdym modelu jest za i przeciw a do każdego należy ocena końcowa i decyzja o zakupie i użytkowaniu.
P.S. Nie obraziłem się i nie mam na celu komukolwiek zagrać na nerwach ;D
Myślę ,że to nie miejsce na kłótnie więc dajmy szansę na wypowiedź innym w tym temacie - Pozdrawiam
BivBell:
Może jednak ktoś pomoże? Na co zwracać uwagę przed kupnem X-type 3.0 manual? Poza blachą, pojechaniem na stację diagnostyczną? Jakie usterki kosztują najwięcej?
Choina:
W manualu sprzęgło jest drogie i napęd. To trzeba dobrze sprawdzić. Po 2004 roku napędy nie sprawiają problemów, także szukaj wersji po lifcie.
Matii:
--- Cytat: MRLYNELL75 w Wrzesień 12, 2013, 18:06:30 pm ---Mnie irytują te podwójne lampy, które wcale nie są agresywne. nadają autu taki statyczny, ospały wyraz, kompletnie nie pasują do marki.
--- Koniec cytatu ---
Mi się akurat podobają, ale jak widać to kwestia gustu :) Mnie denerwuje niedziałający pilot, ale niedługo już sobie z nim poradzę. Generalnie nie lubię jak psują się pierdoły typu wycieraczki, spryskiwacze aniżeli jakby uszczelka pod głowicą pękła :D ot, jakoś tak mam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej