Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
BivBell:
Ja widzę trochę inne ceny amortyzatorów
http://www.motocentrum.pl/amortyzatory,jaguar,x-type-cf1,3-0-v6-230km,56-4741-15608-100121,kp
Vovapl:
No to po 3miesiącach użytkowania może i ja wystawie jakąś opinie:) Z tych denerwujących rzeczy to:
-wspominane przez większość użytkowników kratki nawiewu i podłokietnik, WD40 w zamek i sylikon bezbarwny faktycznie poprawiają sprawe ;D
-łatwo pękające gniazda zatrzasków na boczku >:( przynajmniej u mnie :( musiałem zdjąć i trzasnęło :-cry a starałem się delikatnie jak mogłem :o
-zagłówki :-boks brakuje mi kątu nachylenia owych, przydało by się.... Chociaż może to taka wersja u mnie ??????
-prawie we wszystkich autach z klimą zwalili jedną rzecz....nawiew na szybe :-nuts kiedy włączam jest zablokowane wyłączenie AC, troche irytuje :-zly pomaga włączanie na nogi i szybę :-V
-ograniczony dostęp do niektórych części :-trudno (często nawet w sieciowych hurtowniach brak na zamówienie)
Za to reszta rekompensuje te drobne szczegóły i dla tego właśnie tak go kocham :-za
bosniak:
--- Cytat: Bingo w Wrzesień 09, 2013, 14:15:15 pm ---Amortyzatory przód Sachs-a W211 510PLN ; X-Type 1100 PLN - cena katalogowa :)
Z używek : Reflektor zwykły W211 ok.200PLN ; X-Type ok.600 PLN
Błotnik przedni W 211 ok.200PLN ; X-Type od 350 do....
To tylko przykład ale jest tego więcej wyłączając bety pasujące od Mondeo.
--- Koniec cytatu ---
Ha ha nie wiem skąd te ceny brałeś i dlaczego do Iksa porównujesz auto wyższej klasy W211, a nie równej czyli W203.
Przykładowo Nowy oryginalny reflektor Jaguar kosztuje 1124 zł, a do Mercedesa W211 1186 zl
Używane rzeczywiście koło 500 zł szt a do mesia kupi już za 200 zł.
amortyzator nowy do Jaga Bilstein tylny 350 zł, a do mesia delphi 240 do przodu do Jaga 500 zł Sachs, a do mesia tylko z oryginału w salonie ponad 1000 zł szt. ze wzgledu na napęd na 4 koła.
Podobnie z wahaczami do Mercedesa głównie przód nie kupisz taniej niż 1000 zł szt w salonie w sklepach z częściami niedostępne ponieważ nikt nie produkuje zamienników dla 4 matic :-clap
Błotniki przednie i tu i tu z używek po 200 zł to nie wiem o co kaman :-nie
http://allegro.pl/blotnik-przod-przedni-prawy-jaguar-x-type-i3492257902.html
Bingo:
Oczywiście masz rację - pewnie się mylę i "X" to najlepszy samochód na świecie bez wad i mega tani w utrzymaniu tylko ja i kilka innych osób trafiło na złom no i nie mamy dojścia do tanich części .
Pewnie tych kilka osób w tym i ja powinniśmy się rozglądnąć np.za Peugeotem 307 - jest tańszy,każdy go naprawi i nic w nim nie trzeszczy :) ;D
P.S. Porównując "X" do W203 będzie jeszcze gorzej bo części są tańsze niż do W211 haha.
I dodam,że miałem w posiadaniu zarówno 203 jak 211 i oba są naprawdę lepiej wykonane!
CiGaR:
Bingo,
jaka obraza jeju, wiesz co mi się wydaje, że chcąc się odegrać na innych, napisałeś to celowo, że lepiej wykonane są te modele Mercedesa od X'a, żeby kilku osobom zszargać nerwy. Nie zgadzam się z Tobą, jeżeli chodzi o jakość wykonania, a dyskusji rozwijał na ten temat nie będę, bo zwyczajnie nie chce mi się tego robić, ponieważ i tak to nie będzie miało sensu,a co do tanich części, to ja osobiście nie uważam, że X-type jest mega tani w utrzymaniu, bo nie jest, a kto tak mówi, to albo zgrywa bohatera, albo ma go krótko i jeszcze nic nie wymieniał i polega na opiniach pokrewieństwa z Mondeo, gdyby każdy wymieniał części zgodnie z tym jakie powinny być, a nie pchał na siłę części z Mondeo, to by później nie marudził, że ma luzy w zawieszeniu, albo przód pływa, bo amory z mondeo itd. Co do jakości mam parę uwag, ale akceptuje to w całości i szukam rozwiązań, jak się komuś nie podobają plastiki to zwyczajnie może je oddać do obicia, jest mnóstwo rodzaju skór i ich kolorów. A co do tego jakie kto powinien mieć auto, to jest każdego indywidualna sprawa i jego budżetu, więc lepiej tego tematu nie poruszać.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej