Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Prośba o pilną pomoc - problem z tempomatem
Rob_W:
Chyba rzeczywiście się nie obejdzie bez podłączenia do komputera - dzisiaj jak jeździłem, to crusie cancelled włączał się natychmiast przy próbie włączeniu tempomatu. A który to jest ten czujnik - wiem, że przy pedale jest jeden czujnik odpowiedzialny za światła - czy to jest właśnie ten? On jest na dole ... ale na górze jest jeszcze jeden (zielony) ... :- pojecia
aru:
U mnie to chyba jeden i ten sam czujnik bo zawze pojawiają się dwa komunikaty razem pomimo, że światła w porządku:
"Check rear lights"
"Cruise control not available"
Kiedyś był wątek o tym wdziale XK8, ale po ataku hakerów nie mogę go znaleźć. Kogutki podesłał chyba wtedy zdjęcie tego czujnika przy pedale hamulca.
Rob_W:
U mnie wczoraj odłączył się fizycznie od blachy jeden (dolny - szary) czujnik i jak jechałem, to cały czas świeciły mi się stopy :-wstyd :)
Ale żaden komunikat się nie pokazał ...
Poza tym u mnie nie pokazuje się cruise control not available tylko zaraz po próbie włączenia pokazuje się cruise cancelled ... Może przy kołach są jeszcze jakieś czujniki i tam coś się odłączyło? :- pojecia
troy:
Masz uszkodzony czujnik położenia pedału hamulca dlatego te dwa komunikaty. Nie rozpoznaje jego położenia dlatego nie działa tempomat a drugi bo komp nie wie czy go naciskasz czy nie dlatego podaje błąd świateł stopu.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej