Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327

<< < (19/34) > >>

Niunia:
...wszystko jest OK.
Kiedy stanalem na parkigu z cieplym silnikiem po jezdzie - pokazal sie closed loop.

Po tem, po kilku minutach silnik troszke ostygl i pokazalo sie open loop z komentarzem
ze temperatura jest niewystarczajaca. Bo silnik ostygl. Otoz to.

Kociak jedzie sprawnie - jak na 2,1 l. V6.
Blachy wszystkie z farba - mam w doskonalym stanie.
Podobno we wszystkich typach jaguarow wazna sprawa jest stan karoserii - bo z tego co koledzy na forum pisza strona mechaniczna aut jest "ogarnialna"
Taniej lub drozej - zalezy o co biega.
Zas ogarniecie powaznych obelg na karoserii moze okazac sie nieoplacalne.

Jeszcze raz - wielkie dzieki - kolego ghrh.   :-thank

ghrh:
Nie masz 4x4 więc połowę problemów z X-Typem masz z głowy.
Niech Ci dobrze służy i daje radość z jazdy.

Niunia:
...no tak - ale 4x4 jest dobry na sniegu.  To jego nie jedyny plus.

Mnie to nie dotyczy - w moim regionie zdarza sie nie widziec sniegu podczas calej zimy.

Teraz szykuje sie do zbadania primery mojej zony.
A potem do primery najmlodszego syna.  Bedzie zabawa!

eMWuGSM:

--- Cytat: gonzo7 w Styczeń 12, 2015, 14:01:42 pm ---hej, miał ktoś może z Was w rękach cos takiego?
http://allegro.pl/ford-vcm-mini-ids-obd2-rotunda-i4954740176.html

--- Koniec cytatu ---
To klon focoma (SeCoNs Czechy).
Do odczytu i kasowania błędów ujdzie, kodowania w sumie brak (jedynie wtryski w TDCi jako Mondeo MKIII, ale juz odczytu kodów... sam zobacz co pokaże :D:D:D:D:D dodam, że koduje dobrze, ale skąd odczytuje, to ja wolę nie wiedzieć. Oryginał nie jest w sumei robiony na Jaguara i robi go przy okazji, a w klonie jest mało sterowników i np GEM w XType robi tylko odczyt w trybie Generic GEM, silnik (tylko Diesele) jako Mondeo MKIII TDCi, z ICP (zegary) nie połączy się (więc i o immo zapomnij), Radio robi (ale tylko jak masz desno), Navi robi, klimatronica nie robi, parktronic odczyt i kasowanie błędów, ABS nie rusza. No i tego jest sporo wariantów jakości, jak coś mogę mieć w  dobrym wykonaniu za ok 220zł (+/-), wiekszosć na allegro są Grade B lub "new PCB" na którym chińczycy oszczędzali masowo już. Na pewno lepsze niż ELM, a z resztą pisałem o tym już wcześniej, zobacz kilka stron do tyłu !

i z IDS (program) i Rotundą (producent modułu diagnostycznego VCM czyli hardware'u do oprogramowania IDS) to ma tyle wspólnego  co świnka morska ze świnią i morzem albo kobieta-informatyk z kobietą i informatykiem.

gonzo7:
Super dzięki - zatem dla mnie jako własciciela 2.0D z Denso będzie przydatny (szkoda ze ABSu nie ogarnia).
Raczej interesuje mnie zczytywanie błędów by mieć coś takiego pod ręką na wszelki wypadek
Kumpel mieszka w chinach i wyjdzie on mnie 30zł
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.9.5RY7dF&id=38301598042&ns=1&abbucket=14#detail

Jak będe miał w rekach przetestuję i postaram się opisać działanie tego "cuda".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej