Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Krótkie pytanko o parktronik.

<< < (5/8) > >>

robertth:

--- Cytat: ieuei w Styczeń 31, 2011, 22:50:47 pm ---Po oczyszczeniu bolca i odpowiadającej mu dziurki  wszystko znów działa. ;D

--- Koniec cytatu ---

No to tak jak w życiu  ;D ;D ;D
Super

Exstream:
 :-help
A czy ktoś z forumowiczów mógłby zrobić takie zdjęcie modułu aby było widać wszystkie napisy na module parktronica? Chodzi mi o wersję 2005 po lifcie 3.0 benzyna USA. Wciąż nie mogę dobrać odpowiedniego modułu :( 
:-help

Maphius:
 :-bry
Witam serdecznie wszystkich!
Ponawiam ten temat ponieważ mam problemy z czujnikami cofania. Mam Jaga X-Type 2004 r. wersja Entry (Classic) - czujniki tylko z tyłu, automatycznie załączane razem ze wstecznym.
Chciałbym prosić o dokładniejsze wytłumaczenie jaki powinny wydawać dźwięk i jak je sprawdzić - u mnie każdy z czujników wydaje bardzo cichy i wysoki dźwięk przy włączonym zapłonie i wstecznym, jednak kiedy cofam i zbliżam się do przeszkody w kabinie nie słychać jakiegokolwiek ostrzeżenia... Jak powinno to wszystko wyglądać w przypadku prawidłowo działającego parktroniku i co u mnie może być nie tak?

BlackV6:
powinny działać dokładnie tak jak opisałeś ale w odwrotnej kolejność

roman:

--- Cytat: Maphius w Styczeń 03, 2012, 19:16:21 pm --- :-bry
u mnie każdy z czujników wydaje bardzo cichy i wysoki dźwięk przy włączonym zapłonie i wstecznym

--- Koniec cytatu ---

Co znaczy kazdy z czujnikow wydaje dzwiek.
U mnie dzwiek w aucie slychac glosno. Jest podobny do tego jaki wydaje cofajaca ciezarowka. Po wlaczeniu wstecznego jest cisza, dopiero od ok 2m wlancza sie przerywany dzwiek, a od ok. 30cm. dzwiek jest ciagly.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej