Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Krótkie pytanko o parktronik.

<< < (8/8)

gonzo7:
Parktronik zgłasza błąd czujnika poprzez dźwięk właśnie, więc jeśli u ciebie jest całkowita cisza, a czujniki wszystkie "cykają" tak samo głośno to jak najbardziej do sprawdzenia głośnik.
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,40565.msg309732.html#msg309732

Jaguar:
Ok a jak sprawdzić czy to napewno głośnik może przekaźnik ? ja nie ma rozkładanych foteli z tyłu

voitec:
Nawet nie wiem czy tam jest osobny przekaźnik, inny niż do zasilania wielu urządzeń 'po zapłonie'. Na wrzuconym wstecznym przyłóż ucho do czujników - powinno być słychać pykanie. Jak pyka, a w aucie nie piszczy, to pewnie głośniczek lub jego obwód. Nie wiem czy diagnostyka parktronika umie wykazać błąd głośniczka ;) Fotele, nawet jeśli nie są składane, to są odkręcalne :)

najkon:
Panowie, panowie.
A gdzie u licha można kupić tenże głośniczek. Szukam już 2 tydzień - pytam po ludziach co sprzedają na części X-sa.
Odpowiedzi są znikome (nie wiem czemu). Nie ma możliwości kupna nowego tego głośniczka PDC?

voitec:
Szukaj Valeo 602.706.

Edit: przypuszczam, że niemal dowolny dwupinowy głośnik pdc z allegro będzie działał. One wszystkie wyglądają na pierwszy rzut oka na takie same.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej