Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Kilka pytan przed zakupem X-Typa
Sonix:
Kupiłem juz ELM i tester lakieru.
Czy jesli zadzwonię do salonu Jaga np. w Krakowie to czy podadzą mi w skrócie historie samochodu? mysle ze tak :) Tylko pytanie czy maja baze ogólnopolską czy europejska? Bo przykladowo chciałbym kupic samochod nie zarejestrowany w polsce np. od Włocha/Szwaba.
zadek07:
Niestety ale raczej nic ci nie powiedza. Tez chcialem sie kiedys czegos dowiedziec i powiedzieli mi ze Jaguar nie prowadzi historii samochodow nie ma czegos takiego jak baza danych samochodow. Jedynie tyle ci powiedza co po vinie rozszyfruja ale tyle to sobie sam przez neta rozszyfrujesz
Sonix:
Jakby jezdzil w Polsce to nie wierze ze przy przyjęciu samochodu na serwis nie spisuja przebiegu.
No ale to i tak bez znaczenia. Szkoda, bo to bardzo utrudnia sprawe by sprawdzic przebieg a ELM mi w tym nie pomorze.
Informacje sprzedajacych o mozliwosci sprawdzenia w dowolnym serwie to taki troche pic na wode, bo ten serwis na pewno ustawiony.. 'za flaksze'
Chyba ze sie zna miasto i ma swojego mechanika, albo pojedzie sie do ASO. A koszt takiej diagnostyki pokrywa kupujacy. Chyba ze nie zdecyduje sie na zakup to nie wiem co wtedy.
zadek07:
--- Cytat: Sonix w Styczeń 26, 2011, 20:58:36 pm ---Jakby jezdzil w Polsce to nie wierze ze przy przyjęciu samochodu na serwis nie spisuja przebiegu.
No ale to i tak bez znaczenia. Szkoda, bo to bardzo utrudnia sprawe by sprawdzic przebieg a ELM mi w tym nie pomorze.
Informacje sprzedajacych o mozliwosci sprawdzenia w dowolnym serwie to taki troche pic na wode, bo ten serwis na pewno ustawiony.. 'za flaksze'
Chyba ze sie zna miasto i ma swojego mechanika, albo pojedzie sie do ASO. A koszt takiej diagnostyki pokrywa kupujacy. Chyba ze nie zdecyduje sie na zakup to nie wiem co wtedy.
--- Koniec cytatu ---
No niestety ale tak to jest, mila Pani w ASO powiedziala mi ze tylko jak sprzedajacy da mi ksiazke serwisowa to tylko na podstawie podstawie wpisow w nia mozna ustalic przebieg. Tez uwazam ze sprawdzenie samochodu w miejscu wskazanym przez sprzedajego to pic na wode. Jak dobrze pamietam to ktos tu pisal ze taki przeglad w Aso lacznie z badaniem powloki lakierniczej to cos chyba okolo 700zl??
muttley:
ja zawsze mówiłem, że jesli samochód jest bezwypadkowy itd tak jak deklaruje sprzedający to koszt wizyty w ASO pokrywam ja. Jeżeli nie to ide do domu bez płacenia... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej