Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dziwna praca turbiny

<< < (2/4) > >>

natas1:
Właśnie takie testy przeprowadzaliśmy wczoraj z mechanikiem, wąż pęczniał i był twardy. Samochód bardzo lekko kopci(po mocniejszym wciśnięciu gazu, co raczej jest normalne). A oleju jeszcze nie sprawdzałem, ale zrobię to w najbliższym możliwym czasie, ostatnio go wymieniłem. Sprawdzę jeszcze przepływomierz, rurki są wszystkie założone bo były dokładnie sprawdzone, po podłączeniu komputera turbina podaje poprawne ciśnienie nie za duże i nie za małe. Mam tylko nadzieje że to nie pierwsze objawy psującego się turbo. Pozdrawiam.

zadek07:
A moze zacznijmy od d..py strony. Syfiaste paliwo, powietrze w paliwie, wtryski siadaja. Nic raczejz  tego co piszesz nie wskazuje na to zeby to bylo turbo. Wiec bedzie to problem z paliwem.

natas1:
A właśnie dobrą myśl mi podsunąłeś, może to być i paliwo, niestety tankuje na orlenie (najbliższa stacja innej sieci jest 20 km), wymienię filtr paliwa i zobaczę czy znowu się ta przyczyna pojawi. Pozdrawiam.

zadek07:
No zacznij od filtra grosze kosztuje, powinno sie wymieniac filtr paliwa co jakies 50 tys ale w polsce roznie to bywa.

Innowierca:
U mnie z powodu brudnego filtra paliwa (mimo Vervy z Orlenu) auto jeździło normalnie do 150km/h. Przy 155 zaczynała migać sprężynka od świec i auto przechodziło w tryb awaryjny. Po ponownym odpaleniu wszystko wracało do normy o ile nie przekraczałem 150km/h. Wymiana filtra pomogła i do dziś (3 miesiące temu był wymieniany) wszystko jest OK. Tylko kup porządny filtr, podobno w tym silniku wszystko ma znaczenie:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej