Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
lekko zużyta tapicerka skórzana
TYGRYS3:
malowałem całe fotele (przód ,tył tylko wyczyściłem) i zakupiłem zestaw z 250 ml farby ,zostało mi mniej niż połowa farby ,nie rozcięńczałem jej wodą (choć można)
krzysztofk:
--- Cytat: Tygrys3 w Maj 23, 2012, 12:22:34 pm ---może to kwestia przygotowania lub
malowania fotela,
jeśli nie dasz rady to napewno pomogę :-V
--- Koniec cytatu ---
to jak najlepiej przygotowac i przeprowadzić tą cała operację? może jakić manual
monteki:
Witam,
po przeczytaniu wszystkiego co wyskoczyło w szukacje na temat tapicerki nurtuje mnie nadal pytanie , liczę że pomożecie mi jako nowicjuszowi :)
Skóra w moim aucie wygląda jak nowa ( przebieg 39 tys km ) poprzednia właścicielka przy każdym przeglądzie nakładała w karliku "ochronną politure" ( tak nazwane jest to na fakturach) na tapicerkę skórzaną. Chciałbym utrzymać taki stan tapicerki , jednak nawet serwisanci w Karliku przyznają że u nich usługa ta jest przesadnie droga...
Czy mógłby ktoś polecić firmę zajmującą się nakładaniem czegoś takiego ? Gdy w google wpisałem politura ochronna , nie mogłem nic znaleźć.....
znalazłem tyko taką firme , ale brak o niej opinii w necie :
http://ziebartpolska.pl/ochrona-tapicerki/7/
Z góry dziękuje za pomoc :)
eRBe:
--- Cytat: monteki w Wrzesień 10, 2013, 00:44:21 am ---Witam,
po przeczytaniu wszystkiego co wyskoczyło w szukacje na temat tapicerki nurtuje mnie nadal pytanie , liczę że pomożecie mi jako nowicjuszowi :)
Skóra w moim aucie wygląda jak nowa ( przebieg 39 tys km ) poprzednia właścicielka przy każdym przeglądzie nakładała w karliku "ochronną politure" ( tak nazwane jest to na fakturach) na tapicerkę skórzaną. Chciałbym utrzymać taki stan tapicerki , jednak nawet serwisanci w Karliku przyznają że u nich usługa ta jest przesadnie droga...
Czy mógłby ktoś polecić firmę zajmującą się nakładaniem czegoś takiego ? Gdy w google wpisałem politura ochronna , nie mogłem nic znaleźć.....
znalazłem tyko taką firme , ale brak o niej opinii w necie :
http://ziebartpolska.pl/ochrona-tapicerki/7/
Z góry dziękuje za pomoc :)
--- Koniec cytatu ---
Rzekoma politura ochronna to nic innego jak impregnacja skórzanej tapicerki. Zarówno ja, jak i wszystkie firmy Auto Detailingowe się tym zajmują. Aby skóry wyglądały jak nowe należy je raz na kwartał odpowiednio nawilżać i zabezpieczać.
Przy okazji pozwolę sobie wstawić swoje zdjęcia nad pracą ze skórzanymi tapicerkami ;)
Skóra w trakcie czyszczenia
Skóra po czyszczeniu oraz impregnacji
Skóra w trakcie czyszczenia
Skóra po czyszczeniu oraz impregnacji
Warto moim zdaniem na bieżąco impregnować skórę gdyż cały czas może wyglądać świeżo i atrakcyjnie. Regularne czyszczenie i impregnacja i skóra będzie wyglądała jak nowa przez długi czas ;)
monteki:
bardzo dziekuje za wyczerpującą odpowiedź , czyli w firmie auto detalingowej mam powiedzieć że chce impregnacje tapicerki tak ?
czy może lepiej zrobić to samemu ,choć pewnie fachowcy zrobią to dokladnie..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej