Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Cylinder Misfire (X-Type 2.5 2001) - klekocze na początku na mrozie

<< < (11/13) > >>

kogutki:
no nie, a juz myslalem ze po klopocie. ty to nie masz latwy z kotem ktr.

ja widze 3 mozliwosci:

1. to co pisal moryc i co byly spekulowany juz wczesniej: uklad podcisnienia
2. za wysokie cisnienie paliwo moze byc odpowiedzialny za niewypale. w JTIS pod bledem P0300 jest to podany
jako mozliwa przyczyna (cisnienie za niskie/za wysokie)
3. uszczelka pod glowica

ktr:
Jeśli punkt 2 byłby powodem (ciśnienie paliwa) to co jest w takim razie powodem punktu 2? Co sprawia, że jest złe ciśnienie (P0191)? Mam emulator ciśnienia paliwa, który jak widać nie zdaje egzaminu. Trzeba postawić dobrą diagnozę odnośnie źródła problemu, ale jeszcze nikomu się to nie udało.

kogutki:
z jakiego powodu powstaje niewypal? - 3 mozliwosci:

1. problem z iskra (cewka, swieca) - to chyba sprawdziles
2. zla mieszanka benzyny (a tu wchodzi w gre za wysokie cisnienie, sprawdz/wymien pompe oraz uklad podcisniena)
3. brak kompressji (uszczelka pod glowica) - sprawdz kompresje

jak rozumiem ten "emulatorek" dziala wylacznie jak wlaczysz gaz, a ty masz problemu na benzynie, tak?
za nieodpowiednie cisnienie jest odpowiedzialna pompa, nie ma jak regulowac cisnienie.

ktr:
O 7 rano daję auto do warsztatu na wymianę pompy paliwa - zobaczymy... Pompę kupiłem już jakiś czas temu, używaną, z auta, w którym nie było gazu. Kto wie, może w końcu to będzie to. A jeśli nie to walka będzie trwała dalej, aż do zwycięstwa.

jaco:
ktr, trzymam kciuki za Twoją walke bo u mnie sa praktycznie identyczne obiawy... jeszcze do tematu nie podchodzilem bo czasu nie mam i narazie zagryzam zeby i do przodu....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej