Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Cylinder Misfire (X-Type 2.5 2001) - klekocze na początku na mrozie
kogutki:
ktr, nie ma do tego pewnosci ze to cewka, ale od tego warto zaczynac. jezeli cewka jest uszkodzony (piekniety)
i dostarcza sie wilgocz, to przy mrozie ta wilgoc sie zmienia w lod, ktory moze spowodowac problem. jest to tylko
teza, nie wiem jak cewki u ciebie wygladaja, ale przy niewypalow raczej warto sprawdzic cewek.
jak ma sie niewypal w jednym cylynderzy, to sie zamienia cewke z "zdrowego" na ten cylynder ktory ma
niewypal i sie zobaczy czy problem wedruje wraz z cewka. jezeli nie wedruje, to sie szuka dalej.
ktr:
Wiem, że to głupie pytanie laika, ale ile tam jest tych cewek zapłonowych? Ile sztuk?
kogutki:
nie ma glupich pytan ;D
cewek sa 6, 1a na cylinder. nr 1X4312029AB / DENSO 0997000620
ktr:
Mój mechanik powiedział, że to wcale nie musi być cewka. Twierdzi, że to mogą być przewody zapłonowe i doradził, że on by od tego właśnie zaczął. Przewody, później ewentualnie świece, a na koniec podejrzewałby cewkę.
Swoją drogą, jakie przewody polecacie? Może jakiś numerek części i cena?:)
kogutki:
ktr, twoj mechanik ma albo poczucie humoru, albo nigdy nie widzial silnik x-type-a na oczy ...
nie ma zadnych przewody wn, cewki siedza bezposrednio nad swiecamy w tak zwanym systemie "plug on".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej