Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Cylinder Misfire (X-Type 2.5 2001) - klekocze na początku na mrozie
lexxus:
U mnie w 3.0 S-type było tak że po kupnie ( w marcu -niskie temperatury) objawy były jak u Ciebie , przez lato było ok , a na jesieni gdy temp. znowu spadły -znowu miałem podobne objawy powodem były dwie niesprawne cewki
ktr:
Rozmawiałem z elektrykiem, powiedział, że zacząłby od wymiany świec. Jeśli po wymianie świec problem nie ustąpi to wtedy szukałby dalej. Przy okazji wymiany świec przyjrzałby się cewkom.
pablo21:
Komputer w Aso powinien odczytać na problem misfire i powinien pokazać błąd cewki bądź też świecy. Nie zawsze uszkodzona cewka działa źle w warunkach wilgotnych, gdzie ma przebicie. Jak będzie się nim przyglądał to niech zwróci na uwagę na biały nalot wewnątrz fajki, oczywiście jak już zorientuje się że nie musi sprawdzać przewodów :-V
kogutki:
--- Cytat: ktr w Luty 15, 2011, 10:47:04 am ---Rozmawiałem z elektrykiem, powiedział, że zacząłby od wymiany świec. Jeśli po wymianie świec problem nie ustąpi to wtedy szukałby dalej. Przy okazji wymiany świec przyjrzałby się cewkom.
--- Koniec cytatu ---
i prawidlowo, aby wymieniec swiece, i tak trzeba wymontowac cewki, wiec mozna ich po kolej sprawdzic. wymiana
swiece napewno nie szkodzi, choc z doswiadczenia raczej cewki beda odpowiedzialny za misfire. obecny nadal
masz ten problem ? wsumie jest bardzo zimno, ale nie jest zbyt wilgotny.
ktr:
Dziś wieczorem odbieram auto z warsztatu, będę miał wymienione świece (kupiłem NGK platynowe) oraz poprosiłem, aby dokładnie obejrzeli wszystkie cewki.
Swoją drogą, jeśli chodzi o cewki to słyszałem o czymś takim, jak spray izolacyjny, którym można pomalować cewki, tworzy się na nich wtedy bezbarwna warstwa ochronna, która podobno zapobiega przebiciom elektrycznym. Ciekawe, czy to dobry pomysł, komuś w BMW pomogło.
Wieczorem odbiorę samochód to jutro rano zobaczymy, jak będzie się sprawował po mroźnej nocy. Dam znać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej