Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Spalanie

<< < (27/35) > >>

pablo21:

--- Cytat: jako_tako w Kwiecień 11, 2017, 16:42:33 pm ---Pablo,

czy spalanie o którym piszesz wyliczyłeś na podstawie ilosci kilometrow i zuzytego paliwa czy tez na podstawie komputera pokladowego?
Bo moje doswiadczenia z w miare współczesnymi autami firmy JLR mowia mi, ze komputerek pokladowy radykalnie zaniża zuzycie paliwa (jezdze Land Roverami od wielu lat). O dziwo w moim starym Jaguarze wskazania komputera sa całkiem dokładne.

--- Koniec cytatu ---

Kiedyś to sprawdzałem. Przekłamuje. Mniej więcej różnica jest na poziomie około 3-5 %.
Ale wskaźnik "range" jest wkurzający, bo pokazuje niedokładne odległości.
Brak spalania chwilowego, to porażka.

P.S. Kotletor jaki posiadasz samochód?

MicGin:
Ma w podpisie. Ale u niego nieważne jakie ma auto. Każdym przy jego jeździe dojdzie do podobnego wyniku.

pablo21:
Nie zauważyłem.  :-wstyd
Spalanie duże, ale liczyłem na jakąś ciekawą odpowiedź kolegi kotletor..  :-hehe

Dominik_XF:
Kurcze to ja chyba swoim nie umiem jeździć wychodzi mi średnio 13.5 litra, więcej trasy xf3.0 340km, a xf2,7 diesel średnio 8.2 te same drogi

chris1796:
XJ40 3.2 na trasie (autostrada) spokojna jazda 100-120 km/h 10.6 litra, w pozostałych przypadkach ile wleję tyle spali  :-tylko
Natomiast wskazania komputera pokładowego to u mnie porażka. Po zatankowaniu pod korek potrafi pokazać zasięg nawet 1200 km i po przejechaniu ok 200km nadal dostępny jest zasięg 900-1000 km. Natomiast po przejechaniu ok połowy realnego zasięgu (ok 300km) zasięg spada na łeb i szyję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej