Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Spalanie

<< < (26/35) > >>

maron:
A ja po zmianie opon z 215 na 235 wskoczyłem na poziom 7,2l/100.Jazda fajniejsza ale koszty w górę.

jako_tako:
Pablo,

czy spalanie o którym piszesz wyliczyłeś na podstawie ilosci kilometrow i zuzytego paliwa czy tez na podstawie komputera pokladowego?
Bo moje doswiadczenia z w miare współczesnymi autami firmy JLR mowia mi, ze komputerek pokladowy radykalnie zaniża zuzycie paliwa (jezdze Land Roverami od wielu lat). O dziwo w moim starym Jaguarze wskazania komputera sa całkiem dokładne.

jurlich:
U mnie jazda na płaskim z włączonym tempomatem do 120 km/h - średnio 10 litrów. Do 100 km/h na tempomacie potrafi zejść do 8-9 litrów wg komputera. Cykl mieszany (20% miasta, 80% trasa) średnio ok 12l/100km. Wskazania komputera również pokrywają się z tymi litrami, które leję do baku.

Kotletor:
W mieście ( nie przekraczam 160) to średnia 20_24 l , poza miastem (180_240) 18_20l Wiem że spalanie zalerzy od kierowcy stylu jazdy i warónków drodowych , nijak to się ma do opisów fabrycznych i karzdy kierownik ma różny nacisk na pedał.

p123:

--- Cytat: kotletor w Kwiecień 16, 2017, 22:08:37 pm --- poza miastem (180_240) 18_20l

--- Koniec cytatu ---

że też chce Ci się do Niemiec jeździć sprawdzać ile pali ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej