Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Spalanie
Jag-Greenhorn:
Przed atakiem hakera moj watek to byl z malym konkursem w ktorym kazdy mogl udzial brac. Chodzilo o jak najmniejsze spalanie jaguarem.
Ja w moim XJ40 4.0l spalilem najmniej 9.6l na trasie 270km. A w miescie mie ciagnie 12l. Ekomobil to nie jest ale mysle ze jak 20l i wiecej spala to cos w silnijku jest nie tak. Chyba ze ceglowke na stopie sie ma, to tak...
Jak na taki duzy silnik to 10l w relacji do pojemnosci jest naprawde super. Moj Volvo V40 tez 10l bral a tylko polowa z jaga byla...
aru:
Rzeczywiście był konkurs - może warto odnowić jako nowy wątek.
Tutaj nie chciałem pokazać, że koty mało palą, ale zobaczyć realne spalania wielu egzemplarzy co może się złożyć na większy obraz całości.
Poza tym "mało" jest względne. Mój focus kombi 1.6 diesel pali w trasie 5,5 i daje 90KM a Jag 10,5 i daje 298KM - chyba nie muszę podkreślać co lepsze ;)
:-tylko
Sumo:
3.0 v6 benzynowiec w cyklu mieszanym mi łyka około 15l na trasie +- 12 w mieście do 20 (jak mam zły dzień)
wojt:
--- Cytat: Sumo w Luty 07, 2011, 17:21:17 pm ---3.0 v6 benzynowiec w cyklu mieszanym mi łyka około 15l na trasie +- 12 w mieście do 20 (jak mam zły dzień)
--- Koniec cytatu ---
I to jest właśnie realne spalanie s-typa ;D
Mam dokładnie to samo! ;D
donjaguar:
jak komus jaguarek pali 12 litrow po miescie to albo jest joginem z fabryki jajek albo pol silnika ma zaspawanego a auto pracuje na 3 lub 4 garach ;D ;D ;D moj v8 jara caly bak z lodzi do swinoujscia 130 140 na godz a po miescie ponizej 19,8 nie schodzi a jak troche szaleje a zdarza mi sie dosc czesto potrafi wciagnac nawet 23 literki a przy predkosci 230 na godz to myslalem ze mam bak dziurawy i nawet sie na trasie zatrzymalem aby to sprawdzic bo nie moglem sie nadziwic ze tak szybko znika paliwo z baku :o wypijal kocur 35ltrow trasa z pod berlina do dunkierki w nocy pusciutko na trasie poszalec mozna...niewiem czy moj ma zdiety ogranicznik czy to niemieckie paliwo takie dobre ale kocurowi licznik zamknolem do konca na krotkim odcinku....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej