Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Temperatura silnika 2.0D

<< < (8/9) > >>

Bullteriersfan:
 :-bryTak tylko ze wcześniej tperatura była ok i wskazówka zawsze na 12 a teraz jakoś na niebieskim i ty uważasz ze wszystko jest ok ! Zastanów sie u mnie Pasat 1,9tdi  wskazówka ok w połowie mercedes sprinter 2,5 cdti ok wskazówka na 12 . Sam muwisz ze w  jagu jak jedziesz to w połowie jak stoisz na światłach w dół to nie jest wskazówka od obrotomieza tylko od temeratury zastanów sie zanim cos napiszesz

stefan5000:
Ludzie w wiekszosci przypadkow maly termostat ponosi wine,mialem to samo,wymiana zalatwila sprawe,i jest dziecinnie prosta.Odpiac waz,odkrecic jedna srubke w termostacie,wyjac stary termostat.Uwaga!Poleje sie plyn chlodniczy,zatkac dziure palcem.wkrecic nowy termostat,zalozyc waz dolac plynu chlodniczego do zbiornika wyrownawczego i po problemie!!

daniel#123456:
2.0d dogrzewa się za pomocą EGR-u niema żadnego układy który dogrzewa silnik, radził bym sprawdzić czy otwiera się ten zawór

Innowierca:
U mnie wymiana małego termostatu nic nie dała. Dużego też ( wymieniłem teraz nowy forda na inny -  dedykowany do Jaguara jak się okazuje.

daniel - możesz rozwinąć sprawę EGRu? Mój EGR miał wcześniej małe problemy i może nie działa teraz prawidłowo????

Teraz zacząłem czytać ogólne informacje o tdci. Większość ma świece nurnikowe gdzieś na dole auta. My też to mamy?   W Trafic'u takie świeczki mam na wierzchu i zdają egzamin pierwszorzędnie. Ale jeszcze nie słyszałem żeby w X'ie występowały...

daniel#123456:
podczas uruchomienia zimnego silnika zawór egr dopuszcza rozgrzane spaliny do komory co powoduje zwiększenie się temp silnika i dlatego nowsze silniki nie mają żadnych podgrzewaczy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej