Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Temperatura silnika 2.0D
rufus1977:
Witam wszystkich i zwracam sie z pytaniem czy w obecne mrozy (średnio -10) stopni kot na ropę zagrzewa się wam do normalnej temperatury?
Do pracy mam około 15 minut ,jade delikatnie ,nie przekraczam 2000 rpm i po dojechaniu na miejsce temperatura ledwo się wychyli poza niebieskie pole.
Jak macie w swoich dieslach?
W początkowej fazie ciepło jest odbierane silnikowi na ogrzanie wnętrza ,kiedy jest już ciepło w srodku 20.5 stopnia to wskazówka nadal wolno sie podnosi.
Termostat jest ok bo jak jeden dzień było 4 stopnie na plusie to zagrzał się szybko tzn jak w lato.
Może starym sposobem z prl zamontować tekturę na chłodnicę (lub pod przedni gril) albo zastosować jakiś inny patent
natas1:
Witam.
Kolego ja mam to samo tyle że ja robię czasami trasy 200 km. I też ledwo wskazówka się podnosi jednak jak obroty są ok. 2500 rpm to temperatura wzrasta. jednak gdy jadę tak ok. 2000 rpm to spada do prawie niebieskiego pola. Myślę że to jest normalne ponieważ miałem tak samo w poprzednim samochodzie (Diesel). A nie miałem z nim problemów. Pozdrawiam
vonKohler:
Witam,
To raczej normalne, tez tak mam ale jak juz sie zagrzeje to ponizej niebieskiej nie spada.
Gdy jest minusowa temp. i jade na niskich obrotach to wskaznik oscyluje pomiedzy 1/5 a 2/5 a latem miedzy 1/4 a połową.
Pozdrawiam
Innowierca:
Kociakowi pomoże jedynie przysłonięcie połowy chłodnicy. Walczyłem z tym problemem, ale się nie udało. Koty lubią lato. I tyle :-super
trix:
Tak, to całkiem normalne przy tych silnikach.
Bardzo powoli się nagrzewają.
:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej