Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Temperatura silnika 2.0D

<< < (7/9) > >>

karolfr:
Sprawdź ten duży termostat.

Bullteriersfan:
A gdzie szukać dużego termo

Innowierca:
Duży termostat jest po prawej stronie silnika  na grubym wężu bliżej przedniej szyby ( jakieś 40 cm od niej).   

A tak przy okazji powiedzcie jak się teraz Wasze 2.0d nagrzewają? Rok temu wymieniałem duży termostat, niedawno mały i żadnej poprawy. Jak się zatrzymuje to temperatura spada, auto nagrzewa się masakrycznie wolno. Niedawno kupiłem traffic'a który ma na przewodach od wody 4 świece żarowe. -22st na dworze a on po przejechanych 5km osiągał temperaturę roboczą.  Może w Kocie też coś takiego zastosować?

Innowierca:
dzięki za wyczerpujące odpowiedzi  :(

kolka:
zanim kupiłem jaga jeździłem i jeżdżę oplem cdti w jagu to po prostu sauna w oplu to dopiero zimnica jak w psiarni, znajomy ma skodę w dieslu i tak samo ta konstrukcja silnika tak ma i nic na to nie poradzisz lub będziesz pchał kasę mechanikom za wymianę dobrych termostatów
w zeszłym tygodniu jechałem do Mławy silnik rozgrzał się do ok 70st gdzieś w łomiankach ale jak jakieś światła po drodze to temperatura spadała do 1/4 na wskaźniku
a jakby kto co pisał i chciał mię pouczać  dieslami z tym modelem silnika zrobiłem ok 400000 km
w pierwszą zimę też panikowaem   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej