Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
"Myszkowanie" samochodu
czapka:
Raczej powinno się nazywać wężowanie ;D ;D ;D bo jedzie zygzakiem.
Zwierzu:
Ja to "myszkowanie" definiuję tak:
Kiedy jadę, to najmniejsza nierówność drogi może dać mi efekt w postaci lekkiej zmiany kierunku, nieprzewidywalnej. Muszę mocno trzymać kierownicę. Kiedy jadę po "koleinach" wytłoczonych przez ciężarówki - to wogóle robi się ostre szarpanie pojazdem na boki. Po prostu nie czuję pewności w prowadzeniu samochodu.
To bardzo wnerwiające. Nie mam żadnego luzu na kierownicy (nic takiego nie wyczuwam) i na gładkiej nawierzchni samochód jest raczej neutralny - nie ściąga specjalnie w żadną ze stron.
Jak kupię opony to pojadę do najlepszego możliwego warsztatu od zawieszeń na założenie i wyważenie opon i kół i na kontrolę geometrii i stanu zawieszenia. Czyli gdzies pod koniec tego tygodnia.
Pozdrawiam
Zwierzu:
Nowe opony dostarczone i założone na Jaguarowe felgi. Ku mojemu zdumieniu opony marki Firestone są "made in Poland". Miłe zaskoczenie. Tym bardziej, że to naprawdę nietypowe, sportowe gumy. Pochodzą zapewne z tej fabryki pod Poznaniem, o której pisał Artleks. Oznaczenia opon wskazują na daty produkcji z 2006 i 2007 roku. Czyli kapcie poleżały sobie w magazynie. Opony napompowane do 3 barów, zgodnie z instrukcją. Oznaczenia prędkości ZR i Y - czyli, po ludzku mówiąc, kółka nadają do katowania w najgorszy możliwy sposób.
Opony spisują się dobrze i samochód zachowuje się nieco lepiej - ale bez żadnej rewelacji. Zatem następnym krokiem będzie weryfikacja przedniego zawieszenia. Obejrzałem je sobie dokładnie podczas wymiany opon - wygląda bardzo dobrze, bez wizualnych śladów jakichś poważniejszych przypadłości.
Dam znać jak wyniki badania zawieszenia.
Pozdrawiam,
Choina:
--- Cytat: Zwierzu w Sierpień 31, 2008, 00:02:41 am ---Oznaczenia opon wskazują na daty produkcji z 2006 i 2007 roku.
Oznaczenia prędkości ZR i Y
--- Koniec cytatu ---
Nie poważny sprzedawca. Sprzedawać 2 różne opony? Opony na jednej osi powinny mieć ten sam indeks prędkości.
Zwierzu:
Źle mnie zrozumiałeś Choina - jest dobrze, tak jak piszesz. Na tylnej osi mam szerokie opony (255/45ZR18 99 Y z roku 2006) na przedniej osi mam węższe opony (245/45ZR18 96 Y z roku 2007). Tak że wszystko jest ok, parowanie opon jest prawidłowe. Indeksy i szerokości idealnie zgodnie z tym, co pisze Jaguar w dokumentacji samochodu.
ZR oznacza, że indeksy obciążenia są liczone dla prędkości 240 km/h.
99 oznacza obciążenie 775 kg na oponę
96 oznacza obciążenie 710 kg na oponę
Y oznacza dopuszczalną prędkość do 300 km/h
Czyli po ludzku, jest to opona dla prędkości od 240 do 300 km/h i znosi obciążenia prawie dwa razy większe niż masa XKR. Jest naprawdę duży zapas na wszystkich indeksach - samochód można katować na maksa.
Możliwe są jeszcze mocniejsze od tych opony, z dodatkowym indeksem RF (reinforced) albo XL (extra load), które mają indeks nośności podniesiony (chyba o 4, odpowiednio 99 i 103 w tym przypadku). Ale te są w zupełności wystarczające.
Opony są bardzo dobre i na dodatek made in poland - jak na razie polecam wszystkim ikskaerowcom. Jestem po prostu mile zaskoczony, że w naszym kraju produkuje się jednak tak specjalistyczne, sportowe opony, najwyższej możliwej klasy.
Żeby wszytko było jasne, to zamieszczam tutaj link to tabelki z "tłumaczeniem" indeksów opon - bardzo użyteczna przy dobieraniu opon: Tableka indeksów opon.
Pozdrówka,
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej