Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
"Myszkowanie" samochodu
Zwierzu:
Mam Jaguara XKR rocznik 1999. Kiedy go porządnie rozpędzę, to samochód ewidentnie zaczyna "myszkować" przodem - najmniejsza nierównośc drogi może spowodować nagłą, niewielką zmianę kierunku jazdy samochodu. Trzeba bez przerwy korygować tor jazdy.
Im szybciej tym gorzej - myszkowanie staje się trudne do opanowania przy naszych zwykłych "koleinach" drogowych. Po prostu zacząłem się bać rozpędzać swojego kotka.
Na codzień jeżdzę zwykłym fordem mondeo 2,3 turbodiesel. Dla tego samochodu wszelkie nierówności drogi wogóle zdają się nie istnieć - pruje równo do przodu jak lodołamacz. Jest pewny w prowadzeniu jak 40 tonowa ciężarówka.
Czy ktoś z Was zna przyczynę takiego zachowania samochodu?
Ja sam mam dwie hipotezy:
(1) Źle wyregulowane/luźne przednie zawieszenie
(2) Łyse przednie opony (są naprawdę zdrowo zjechane, zamierzam kupić nowe)
Czy znacie podobne zachowania Waszych pojazdów? Co z tym zrobić? Jak przeciwdziałać? Co sprawdzić?
Pozdrówka
artleks:
Nie jestem specjalistą, ale opony mają bardzo duży wplyw na wrazenia z jazdy. W jagu masz szersze co moze miec wplyw na wrazenie "myszkowani" Jeszcze jak sa lyse to samochod w zaczyna plynac. Wina moga byc tez zuzyte amortyzatory
ja$:
[ Wina moga byc tez zuzyte amortyzatory---to moze być powód myszkowania---tylnie amortyzatory-do wymiany :-W--najlepiej sprawdzić na stacji diagnostycznej :-za
V12:
jakie masz ciśnienie w oponach?
czapka:
Stan opon i amortyzatory raczej odpadają. Jak dla mnie to masz gdzieś luz albo przestawioną zbieżność. Zaobserwuj czy opony są równo zdarte a najlepiej to jedź na sprawdzenie geometrii.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej