Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
radio...
pablo:
w x type z dotykowym monitorem ustawia sie tak samo !!!
dzieki bardzo za pomoc , w servisie niby za przestrojenie chcieli 400 zl !!!
dzieki :)
rufus1977:
Bawiłem się dzisiaj radiem i nie wiem czemu służą 2 funkcje.
Po przytrzymaniu klawisza mode pokazuje się TA VOLUME 1-6
Natomiast po przytrzymaniu kółka on/off włącza sie funkcja AVC LEVEL 1-5
Może ktoś wie do czego to jest?
X-type 2004 diesel (sport)wersja uk ,audio standart
qbaty:
TA - to traffic announcements (informacje drogowe), nie wiem czy ktoś to stosuje, ale w teorii stacja radiowa nadając informacje drogowe, wysyła równolegle RDSem flagę TA i radio powinno się automatycznie przełączyć (np. z CD) na te informacje z ustawioną głośnością, ewentualnie powinno zacząć głośniej grać, żebyś mógł lepiej usłyszeć te wiadomości.
AVC - automatic volume control, radio gra coraz głośniej wraz ze wzrostem prędkości, level decyduje o sile zwiększania głośności
maciejlodz:
sygnał TA niestety w Polsce jest ... zakazany !! :-nuts :-nuts :-nuts
Od 1998 do 1999 RMF FM emitował ten sygnał (taki beep przed wiadomościami drogowymi)
a pod groźbą kary musieli zakończyć tą działalność. najlepszy przykład polskich głupot !
na zachodzie ten system działa i informuje kierowców przed korkami, wypadkami a nawet
o mobilnych fotoradarach. W Polsce niestety nie mamy prawa do takich informacji :-zly
oskioski:
--- Cytat: qbaty w Wrzesień 12, 2009, 17:54:05 pm ---AVC - automatic volume control, radio gra coraz głośniej wraz ze wzrostem prędkości, level decyduje o sile zwiększania głośności
--- Koniec cytatu ---
taki system mam prawdopodobnie zamontowany w telewizorze . Cały czas, co go ściszam to on robi jeszcze głośniej - od dziś zacznę powoli chodzić po pokoju :-V
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej